Fleksible Fødevarekurser

Fleksible Fødevarekurser

Garantikurser for dig, der arbejder inden for fødevarer, hotel- og restaurationsbranchen

På denne side finder du vores fødevarekurser, der kører med løbende optag. Det betyder, at du kan blive opkvalificeret, når det passer ind i dit program.

Vi har åbent mandag til torsdag kl. 8.00-15.24, og passer det dig fx bedst at komme på kursus om tirsdagen, møder du frem tirsdage.
Af hensyn til planlægning og plads er tilmeldingsfristen 3 dage før fremmøde (ønsker du at begynde en mandag, skal vi have din tilmelding onsdagen før).

En stor del af kurserne udbydes i flere byer, og som udgangspunkt afholdes garantikurserne på vores lokation Maglegårdsvej 8 i Roskilde.

På disses kurser arbejder du selvstændigt og med en underviser som facilitator. Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser.  
Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet
 
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren inden tilmelding.
 
Fagene kan være prøvebelagt.

Er du ledig kan du finde vores kurser på positivlisterne her

Du finder alle vores fødevarekurser her.

Garantikurser i regi af Fleksible Fødevarer

Nedenfor finder du oversigten over kommende kurser i Fleksible Fødevarer, og som udgangspunkt er holdene i Roskilde garantikurser.

Længere nede på siden finder du kategorierne i grønne bjælker.
Klik på "Se kurser" i den kategori, du gerne vil på kursus inden for - herefter finder du kurset, og du klikker fx på "Se 8 hold".

Under overskriften "løbende optag" finder du den konkrete periode for holdet. Du kan også klikke på "Læs mere" under holdet, så folder siden sig ud, og du finder yderligere oplysninger samt hvem der er kontaktperson på det konkret kursus.

PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

03-11-2025 til 06-11-2025Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781)
Brød med surdej (49448)
Signaturbrød (47404)
2 dage
2 dage
2 dage


PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

24-11-2025 til 04-12-2025
-ingen undervisning fredage
Mad til vegetarer og veganere 2 (20875)
Sensorisk analyse (20871)
Planlægning og tilberedning af måltider til børn (20868)
Grundlæggende kostberegning (20864)
Bæredygtig produktion af mad og fødevarer (49843)
2 dage
2 dage
3 dage
3 dage
2 dage

PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

29-09-2025 til 02-10-2025Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet (45680)
Produktion af convenience food (47482)
Almen fødevarehygiejne (20851)
3 dage
3 dage
3 dage

27-10-2025 til 30-10-2025Produktion af pølser, pålæg og røgvarer (48364)
Introduktion til pølsemageri (49996)
Almen fødevarehygiejne (20851)
3 dage
3 dage
3 dage


Vælg mellem perioderVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

29-09-2025 til 02-10-2025
27-10-2025 til 30-10-2025
Innovativt smørrebrød (20839)
Anretning og menusammensætning (20844)
3 dage
3 dage

03-11-2025 til 06-11-2025Kommunikation og konflikthåndtering - service (44853)
Almen fødevarehygiejne (20851)
Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863)
Salg i gæstebetjeningen 1 (20938)
3 dage
3 dage
2 dage
2 dage

12-11-2025 til 14-11-2025
Kommunikation og konflikthåndtering - service (44853)
Almen fødevarehygiejne (20851)
Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863)
Salg i gæstebetjeningen 2 (20825)
3 dage
3 dage
2 dage
2 dage


PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

23-03-2026 til 26-03-2026Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781)
Signaturbrød (47404)
Varmt brød hele dagen (47621)
2 dage
2 dage
3 dage

26-05-2026 til 29-05-2026Europæiske brødtyper og produktudvikling (45609)
Brød med surdej (49448)
Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781)
3 dage
2 dage
2 dage


PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

16-03-2026 til 19-03-2026Fremstilling af desserter og festkager (49434)
Moderne frugttærter (48035)
3 dage
1 dag

18-05-2026 til 21-05-2026Marcipan og kransekage (45615) 
Moderne flødekager (46933)
2 dage
2 dage

PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

19-01-2026 til 29-01-2026
SAMT
13-04-2026 til 23-04-2026
-ingen undervisning fredage
Mad til vegetarer og veganere 2 (20875)
Sensorisk analyse (20871)
Planlægning og tilberedning af måltider til børn (20868)
Grundlæggende kostberegning (20864)
Bæredygtig produktion af mad og fødevarer (49843)
2 dage
2 dage
3 dage
3 dage
2 dage

PeriodeVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

02-03-2026 til 05-03-2026Produktion af pølser, pålæg og røgvarer (48364)
Introduktion til pølsemageri (49996)
Almen fødevarehygiejne (20851)
3 dage
3 dage
3 dage

20-04-2026 til 23-04-2026Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet (45680)
Produktion af convenience food (47482)
Almen fødevarehygiejne (20851)
3 dage
3 dage
3 dage


Vælg mellem perioderVælg mellem følgende kurserVarighed pr. kursus

05-01-2026 til 15-01-2026 -ingen undervisning fredage
 
Innovativt smørrebrød (20839)
Grundtilberedning (20841)
Almen fødevarehygiejne (20851)
Mere grønt i kendte retter i professionelle køkken (21569)
Grønt smørrebrød i professionelle køkkener (20570) 
3 dage
5 dage
3 dage
1 dag
1 dag

02-02-2026 til 12-02-2026
 -ingen undervisning fredage
Almen fødevarehygiejne (20851)
Gourmetbrød til maden bagt i restauranten (20858)
Produktion af smoothie, greenie og juice (20859)
Brødbagning for gastronomer (20860)
Råvarer i køkkenet - trin 1 (48826)
3 dage
2 dage
1 dag
3 dage
2 dage

16-02-2026 til 26-02-2026
-ingen undervisning fredage
Almen fødevarehygiejne (20851)
Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863)
Bæredygtighed på hotel og restaurant (49486)
Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser (49830)
Bæredygtighed i værtskab, service og oplevelser (49844)
3 dage
3 dage
2 dage
3 dage
2 dage

02-03-2026 til 05-03-2026
Innovativt smørrebrød (20839)
Anretning og menusammensætning (20844)
3 dage
3 dage

09-03-2026 til 12-03-2026Kalkulation i køkkenet - trin 1 (20848)
Kalkulation i køkkenet - trin 2 (20849)
Grundtilberedning (20841)
Fremstilling af supper og saucer 1 (20853)
Fremstilling af supper og sauce 2 (20854)
1 dag
1 dag
5 dage
2 dage
2 dage

20-04-2026 til 23-04-2026Innovativt smørrebrød (20839)
Anretning og menusammensætning (20844)
3 dage
3 dage

04-05-2026 til 07-05-2026
SAMT 
01-06-2026 til 04-06-2026
Grundtilberedning (20841)
Anretning og menusammensætning (20844)
Tilberedning af kolde og lune anretninger (20846)
Almen fødevarehygiejne (20851)
Råvarer i køkkenet - trin 1 (48826)
5 dage
3 dage
3 dage
3 dage
2 dage

Brød

Kager

Ernæring

Gourmetslagter

Hotel & Restauration