Garantikurser for dig, der arbejder inden for fødevarer, hotel- og restaurationsbranchen
På denne side finder du vores fødevarekurser, der kører med løbende optag. Det betyder, at du kan blive opkvalificeret, når det passer ind i dit program.
Vi har åbent mandag til torsdag kl. 8.00-15.24, og passer det dig fx bedst at komme på kursus om tirsdagen, møder du frem tirsdage.
Af hensyn til planlægning og plads er tilmeldingsfristen 3 dage før fremmøde (ønsker du at begynde en mandag, skal vi have din tilmelding onsdagen før).
En stor del af kurserne udbydes i flere byer, og som udgangspunkt afholdes garantikurserne på vores lokation Maglegårdsvej 8 i Roskilde.
På denne side finder du vores fødevarekurser, der kører med løbende optag. Det betyder, at du kan blive opkvalificeret, når det passer ind i dit program.
Vi har åbent mandag til torsdag kl. 8.00-15.24, og passer det dig fx bedst at komme på kursus om tirsdagen, møder du frem tirsdage.
Af hensyn til planlægning og plads er tilmeldingsfristen 3 dage før fremmøde (ønsker du at begynde en mandag, skal vi have din tilmelding onsdagen før).
En stor del af kurserne udbydes i flere byer, og som udgangspunkt afholdes garantikurserne på vores lokation Maglegårdsvej 8 i Roskilde.
BEMÆRK
På disses kurser arbejder du selvstændigt og med en underviser som facilitator. Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser.
Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren inden tilmelding.
Fagene kan være prøvebelagt.
Er du ledig kan du finde vores kurser på positivlisterne her
Du finder alle vores fødevarekurser her.
Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren inden tilmelding.
Fagene kan være prøvebelagt.
Er du ledig kan du finde vores kurser på positivlisterne her
Du finder alle vores fødevarekurser her.
Garantikurser i regi af Fleksible Fødevarer
Nedenfor finder du oversigten over kommende kurser i Fleksible Fødevarer, og som udgangspunkt er holdene i Roskilde garantikurser.
Længere nede på siden finder du kategorierne i grønne bjælker.
Klik på "Se kurser" i den kategori, du gerne vil på kursus inden for - herefter finder du kurset, og du klikker fx på "Se 8 hold".
Under overskriften "løbende optag" finder du den konkrete periode for holdet. Du kan også klikke på "Læs mere" under holdet, så folder siden sig ud, og du finder yderligere oplysninger samt hvem der er kontaktperson på det konkret kursus.
Længere nede på siden finder du kategorierne i grønne bjælker.
Klik på "Se kurser" i den kategori, du gerne vil på kursus inden for - herefter finder du kurset, og du klikker fx på "Se 8 hold".
Under overskriften "løbende optag" finder du den konkrete periode for holdet. Du kan også klikke på "Læs mere" under holdet, så folder siden sig ud, og du finder yderligere oplysninger samt hvem der er kontaktperson på det konkret kursus.
Brød - 2. halvår 2025
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
03-11-2025 til 06-11-2025 | Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781) Brød med surdej (49448) Signaturbrød (47404) | 2 dage 2 dage 2 dage |
Ernæring - 2. halvår 2025
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
24-11-2025 til 04-12-2025 -ingen undervisning fredage | Mad til vegetarer og veganere 2 (20875) Sensorisk analyse (20871) Planlægning og tilberedning af måltider til børn (20868) Grundlæggende kostberegning (20864) Bæredygtig produktion af mad og fødevarer (49843) | 2 dage 2 dage 3 dage 3 dage 2 dage |
Gourmetslagter - 2. halvår 2025
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
29-09-2025 til 02-10-2025 | Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet (45680) Produktion af convenience food (47482) Almen fødevarehygiejne (20851) | 3 dage 3 dage 3 dage | |
27-10-2025 til 30-10-2025 | Produktion af pølser, pålæg og røgvarer (48364) Introduktion til pølsemageri (49996) Almen fødevarehygiejne (20851) | 3 dage 3 dage 3 dage |
Hotel & Restauration - 2. halvår 2025
Vælg mellem perioder | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
29-09-2025 til 02-10-2025 27-10-2025 til 30-10-2025 | Innovativt smørrebrød (20839) Anretning og menusammensætning (20844) | 3 dage 3 dage | |
03-11-2025 til 06-11-2025 | Kommunikation og konflikthåndtering - service (44853) Almen fødevarehygiejne (20851) Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863) Salg i gæstebetjeningen 1 (20938) | 3 dage 3 dage 2 dage 2 dage | |
12-11-2025 til 14-11-2025 | Kommunikation og konflikthåndtering - service (44853) Almen fødevarehygiejne (20851) Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863) Salg i gæstebetjeningen 2 (20825) | 3 dage 3 dage 2 dage 2 dage |
Brød - 1. halvår 2026
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
23-03-2026 til 26-03-2026 | Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781) Signaturbrød (47404) Varmt brød hele dagen (47621) | 2 dage 2 dage 3 dage | |
26-05-2026 til 29-05-2026 | Europæiske brødtyper og produktudvikling (45609) Brød med surdej (49448) Brød og madbrød med fibre og fuldkorn (40781) | 3 dage 2 dage 2 dage |
Kager - 1. halvår 2026
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
16-03-2026 til 19-03-2026 | Fremstilling af desserter og festkager (49434) Moderne frugttærter (48035) | 3 dage 1 dag | |
18-05-2026 til 21-05-2026 | Marcipan og kransekage (45615) Moderne flødekager (46933) | 2 dage 2 dage |
Ernæring . 1. halvår 2026
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
19-01-2026 til 29-01-2026 SAMT 13-04-2026 til 23-04-2026 -ingen undervisning fredage | Mad til vegetarer og veganere 2 (20875) Sensorisk analyse (20871) Planlægning og tilberedning af måltider til børn (20868) Grundlæggende kostberegning (20864) Bæredygtig produktion af mad og fødevarer (49843) | 2 dage 2 dage 3 dage 3 dage 2 dage |
Gourmetslagter - 1. halvår 2026
Periode | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
02-03-2026 til 05-03-2026 | Produktion af pølser, pålæg og røgvarer (48364) Introduktion til pølsemageri (49996) Almen fødevarehygiejne (20851) | 3 dage 3 dage 3 dage | |
20-04-2026 til 23-04-2026 | Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet (45680) Produktion af convenience food (47482) Almen fødevarehygiejne (20851) | 3 dage 3 dage 3 dage |
Hotel & Restauration - 1. halvår 2026
Vælg mellem perioder | Vælg mellem følgende kurser | Varighed pr. kursus | |
05-01-2026 til 15-01-2026 -ingen undervisning fredage | Innovativt smørrebrød (20839) Grundtilberedning (20841) Almen fødevarehygiejne (20851) Mere grønt i kendte retter i professionelle køkken (21569) Grønt smørrebrød i professionelle køkkener (20570) | 3 dage 5 dage 3 dage 1 dag 1 dag | |
02-02-2026 til 12-02-2026 -ingen undervisning fredage | Almen fødevarehygiejne (20851) Gourmetbrød til maden bagt i restauranten (20858) Produktion af smoothie, greenie og juice (20859) Brødbagning for gastronomer (20860) Råvarer i køkkenet - trin 1 (48826) | 3 dage 2 dage 1 dag 3 dage 2 dage | |
16-02-2026 til 26-02-2026 -ingen undervisning fredage | Almen fødevarehygiejne (20851) Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen (20863) Bæredygtighed på hotel og restaurant (49486) Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser (49830) Bæredygtighed i værtskab, service og oplevelser (49844) | 3 dage 3 dage 2 dage 3 dage 2 dage | |
02-03-2026 til 05-03-2026 | Innovativt smørrebrød (20839) Anretning og menusammensætning (20844) | 3 dage 3 dage | |
09-03-2026 til 12-03-2026 | Kalkulation i køkkenet - trin 1 (20848) Kalkulation i køkkenet - trin 2 (20849) Grundtilberedning (20841) Fremstilling af supper og saucer 1 (20853) Fremstilling af supper og sauce 2 (20854) | 1 dag 1 dag 5 dage 2 dage 2 dage | |
20-04-2026 til 23-04-2026 | Innovativt smørrebrød (20839) Anretning og menusammensætning (20844) | 3 dage 3 dage | |
04-05-2026 til 07-05-2026 SAMT 01-06-2026 til 04-06-2026 | Grundtilberedning (20841) Anretning og menusammensætning (20844) Tilberedning af kolde og lune anretninger (20846) Almen fødevarehygiejne (20851) Råvarer i køkkenet - trin 1 (48826) | 5 dage 3 dage 3 dage 3 dage 2 dage |