jobrettet_uddannelse_for_ledige_underside_hero

Jobrettet uddannelse for ledige

Er du ledig og modtager dagpenge, skal du kontakte din A-kasse for at undersøge, om du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, og inden for hvilken periode. Har du ikke ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, skal du kontakte dit jobcenter.

Som forsikret ledig (dagpengemodtager), har du mulighed for at deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse, når du har været ledig i fem uger. Er du under 25 år, skal du have gennemført kurserne inden for 6 måneder - Er du over 25 år, skal du have gennemført kurserne inden for 9 måneder.

Du kan deltage i de kurser, der står på den landsdækkende positivliste, du skal blot holde dig inden for samme erhvervsgruppe. og tilmeldingen til kurserne kan ske løbende. Kurserne kan vare op til seks uger i alt (dvs. 30 kursusdage).

De stjernemarkerede kurser er inden for brancher, hvor der er særligt behov for arbejdskraft (fx bygge/anlæg), og her kan du deltage fra første ledighedsdag.

Læs mere om seks ugers jobrettet uddannelse HER, hvor du også kan hente den totale oversigt: 6 ugers jobrettet uddannelse.

Regionale positivlister

Ud over de landsdækkende lister har de regionale Arbejdsmarkedsråd udarbejdet positivlister over kurser, som dagpengemodtagere kan tilbydes inden for den regionale uddannelsespulje i de respektive RAR-områder.
Du finder listen gældende for Sjælland HER.

Vi gør opmærksom på, at har du mere end 120 km i transport mellem din bopæl og uddannelsesstedet tur/retur, har du mulighed for at booke et værelse på et af vores elevhoteller i enten Ringsted, Roskilde eller Slagelse under kurset. Prisen er 500 kr. (inkl. moms) pr. overnatning for kost og logi.