Kok__tjener__ern__ring_undergruppe

Almen fødevarehygiejne

Kort fortalt

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende principper og lovgivning i forbindelse med egenkontrol og risikoanalyse og at bidrage til at hæmme mikroorganismer i forbindelse med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer fra eget køkken.

Almen fødevarehygiejne

01-09-2025
Almen fødevarehygiejne
ZBC Slagelse Valbyvej 69 4200 Slagelse
3 dage Daghold
08-09-2025 til 13-11-2025
Hotel- og Restaurantkurser - Efterår 2025
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
29-09-2025 til 02-10-2025
Gourmet Slagter - Efterår 2025
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
03-11-2025 til 14-11-2025
Hotel- og Restaurantkurser - Efterår 2025
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
27-10-2025 til 30-10-2025
Gourmet Slagter - Efterår 2025
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
1 hold er skjult, klik her for at vise alle
Info om fag
20851 - Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.
At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.
At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.
At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.
At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.
At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.
At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.

Fagnummer: 20851 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 642,00 Uden for målgruppe: DKK 2.366,45