Kok__tjener__ern__ring_undergruppe

Grundtilberedning

Kort fortalt

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende de 10 tilberedningsmetoder og de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen af retter.

Grundtilberedning

05-01-2026 til 15-01-2026
Hotel- og Restaurantkurser - Vinter 2026 - jan
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
02-03-2026 til 12-03-2026
Hotel- og Restaurantkurser - Forår 2026 - mar
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
04-05-2026 til 07-05-2026
Hotel- og Restaurantkurser - Forår 2026 - maj
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
01-06-2026 til 04-06-2026
Hotel- og Restaurantkurser - Sommer 2026 - jun
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
Info om fag
20841 - Grundtilberedning

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at arbejde i et køkken eller på en restaurant og skal have helt grundlæggende viden om grundsmage og grundtilberedningsmetoder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive de sensoriske grundsmage, sød, salt, sur, umami og bitter i tilberedning.
At beskrive de typisk anvendte tilberedningsmetoder; kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder.
At læse og følge en opskrift
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At arbejde med de redskaber og maskiner, der typisk anvendes ved grundtilberedning
At anvende følgende tilberedningsmetoder: Kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder.
At anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.
At arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Fagnummer: 20841 Grundtilberedning Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.070,00 Uden for målgruppe: DKK 3.770,75