Deltageren får en grundlæggende viden om kostens betydning for den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. Deltageren kan indsamle viden om den enkeltes kost- og drikkevaner og etablere et samarbejde med borgeren om gode kostvaner ved at tage udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, funktionsniveau og motivation. I det samarbejde kan deltagerne inddrage pårørende, forskellige tilbud, institutioner og relevante faggrupper.
Samarbejde med ældre om gode kostvaner
Målgruppe: Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter og tilsvarende grupper, der arbejder i f.eks. hjemmeplejen, leve-bo-miljøer og på plejecentre.
Beskrivelse:
Deltageren kan arbejde sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende ud fra en grundlæggende viden om kostens betydning for den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. I det arbejde kan deltageren indsamle viden om den enkeltes kost- og drikkevaner med henblik på at etablere et samarbejde med borgeren om gode kostvaner.
I arbejdet med at vedligeholde eller omlægge kost- og drikkevaner kan deltageren samarbejde med og støtte den ældre ved at tage udgangspunkt i den enkeltes behov, ønsker, ressourcer, funktionsniveau og motivation.
I det samarbejde kan deltagerne inddrage pårørende, forskellige tilbud, institutioner og relevante faggrupper.