Proces_undergruppe

Procesanlæg introduktion, regulator og målekreds

Kort fortalt

Du lærer at indregulere en mindre proces, hvor der anvendes en PID-regulator, herunder lærer du at vurdere indsvingningsforløb, foretage procesmålinger og kalibrere en transmitter. Du lærer at justere og kalibrere processens handleorgan, fx en ventil. Du kan udvælge, tilslutte og aflæse procesmåleudstyr samt anvende et PI diagram og kan beskrive processen via et blokskema.

Procesanlæg introduktion, regulator og målekreds

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
41267 - Procesanlæg introduktion, regulator og målekreds

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatiktekniker, industriteknikere, personvognsmekanikere eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i en virksomheds drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som i den forbindelse skal kunne foretage indkøring og indregulering samt justeringer på procesanlæg.

Beskrivelse: Deltageren kan idriftsætte et mindre procesanlæg, herunder foretage den nødvendige optimering og vurdering af processen.

Deltageren kan:

indregulere en mindre proces, hvor der anvendes en PID-regulator, herunder vurdere et indsvingningsforløb for en proces samt foretage den nødvendige justering/optimering af regulatorens parametre.
foretage procesmålinger med en transmitter, herunder foretage justeringer på transmitteren.
justere og kalibrere processens handleorgan, fx en ventil.
udvælge, tilslutte og aflæse procesmåleudstyr, fx kalibrator, multimeter, logger og registrerende udstyr.
anvende et PI diagram og kan beskrive processen via et blokskema.

Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:

de sikkerhedsmæssige problemstillinger i forbindelse med at arbejde på et procesanlæg
beregninger i forbindelse med et procesanlæg

Fagnummer: 41267 Procesanlæg introduktion, regulator og målekreds Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 4.159,50