Du lærer at montere og idriftsætte komponenter i et procesanlæg, hvor der anvendes forskellige reguleringsprincipper, som fx feedback-, feedforward-, kaskade- eller forholdsregulering. Du lærer endvidere at foretage kontrol/kalibrering af måleudstyr, samt fejlfinde og reparere til modulniveau på procesanlæg. Du lærer hvordan du overholder sikkerhedsregler, ved indgriben i en automatisk proces.
Procesanlæg, fejlfinding og optimering af proces
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatiktekniker, industriteknikere, personvognsmekanikere eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i en virksomheds drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som i den forbindelse skal kunne foretage indkøring og indregulering samt justeringer på automatiske procesanlæg.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage montage af og idriftsætte automationskomponenter, der indgår i et procesanlæg. Endvidere kan deltageren fejlfinde på og optimere procesanlægget.
Deltageren kan:
montere og idriftsætte de enkelte komponenter, der indgår i et procesanlæg, hvor der anvendes forskellige reguleringsprincipper, som fx feedback-, feedforward-, kaskade- eller forholdsregulering, og kan herunder foretage kontrol/kalibrering ved hjælp af transportabelt måle/kalibreringsudstyr.
udføre fejlfinding og reparation til modulniveau på de nævnte procesanlæg, herunder vurdere processens stabilitet samt foretage optimering af PID regulatorens parametre.
overholde gældende sikkerhedsregler ved indgriben i en automatisk proces.
udvælge og tilslutte procesmåleudstyr, fx kalibrator, multimeter, logger og registrerende udstyr, herunder vurdere måleresultaterne.
Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:
signalveje for målinger, herunder EMC, spændingsfald og impedans
procesanlæggets procesegenskaber, herunder processens regulerbarhed, samt valg af principper fx feedback, feedforward, kaskade eller forhold
beregninger i forbindelse med procesanlæg, herunder kunne beregne tidskonstanter
valg af reguleringsprincip