Automatik_undergruppe

PLC programmering 3-1, Højniveausprog

Kort fortalt

Deltageren kan programmere en PLC, hvor der anvendes et tekstbaseret højniveausprog (struktureret tekst eller instruktionsliste) samt anvende en editor for at skrive, kompilere og teste en kildefil. Fejlfinde/fejlrette på PLC programmer, som er programmeret i højniveausprog, herunder bruge de monitorfunktioner, der findes i det anvendte programmeringssoftware.

PLC programmering 3-1, Højniveausprog

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
49874 - PLC programmering 3-1, Højniveausprog

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts-/vedligeholdelsesafdeling, og som skal arbejde med PLC styringer hvor der anvendes tekstbaserede højniveausprog. Det anbefales man inden kurset har viden om analoge PLC styringer. Denne viden kan opnås igennem uddannelsen PLC programmering 2-1, Analoge signaler.

Beskrivelse: Deltageren kan programmere en PLC, hvor der anvendes et tekstbaseret højniveausprog (struktureret tekst eller instruktionsliste) samt anvende en editor for at skrive, kompilere og teste en kildefil. Deltageren kan endvidere fejlfinde/fejlrette på PLC programmer, som er programmeret i højniveausprog, herunder bruge de monitorfunktioner, der findes i det anvendte programmeringssoftware.

Det betyder at deltageren kan:

programmere et tekstbaseret PLC program i struktureret tekst eller instruktionsliste.
kan anvende de instruktioner der hører til det valgte sprog.
kan oprette variable og programstrukturer, der anvendes i det valgte sprog.
fejlfinde og fejlrette på PLC programmer der er programmeret i højniveausprog, herunder monitorere og rette i programmer.
dokumentere PLC program i henhold til IEC 61131-3.

Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:

talformater og datatyper, som anvendes i det anvendte sprog.

Fagnummer: 49874 PLC programmering 3-1, Højniveausprog Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.595,70