Proces_undergruppe

Operatør vedligehold, relæ/pneumatisk styring

Kort fortalt

På dette kursus lærer du at betjene og udføre systematisk fejlfinding og reparation af produktionsanlæg med 1- og 3-fasede effektkredse. Du lærer også at fejlfinde på og reparere pneumatiske styringer samt udføre opgaverne håndværks- og sikkerhedsmæssigt korrekt.

Operatør vedligehold, relæ/pneumatisk styring

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
40620 - Operatør vedligehold, relæ/pneumatisk styring

Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte operatører, som arbejder med betjening og operatør vedligehold af produktionsudstyr i procesindustrien. Det forventes, at man har gennemført kurset 40488 Operatør vedligehold, automatik intro, eller har tilsvarende kompetencer.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Viden om el, pneumatik, sikkerhed, måleteknik og komponenter samt brug af teknisk dokumentation.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Betjene og i samarbejde med andre faggrupper udføre systematisk fejlfinding og reparation af produktionsanlæg med 1- og 3-faset effektkredse med styring, som indeholder forskellige typer NO-NC kontakter/switches/følere, timere, kontrollamper samt nødstrømsrelæ.
Udføre fejlfinding og reparation af pneumatiske styringer med fx filter-, reduktions- og smøreenhed, ventiler (el-/luftstyrede), cylindre/aktuatorer samt slange- og rørforbindelser.
Udføre opgaverne håndværks- og sikkerhedsmæssigt korrekt.

Fagnummer: 40620 Operatør vedligehold, relæ/pneumatisk styring Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 3.661,00