__ldrepleje_undergruppe

Mødet med borgeren med demenssygdom - FSSH5a

Kort fortalt

Uddannelsen giver dig kompetencer til at etablere meningsfulde relationer med borgeren med demens, anvende socialpædagogiske metoder til at forebygge magtanvendelse og opretholde værdig kommunikation. Der er fokus på at skelne mellem demenslignende symptomer og demenssygdom, yde støtte til pårørende, og igangsætte initiativer til at støtte borgerens hverdagsliv og trivsel. Uddannelsen er én af tre valgfri AMU i den fleksible social- og sundhedshjælper (FSSH)

Mødet med borgeren med demenssygdom - FSSH5a

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
22091 - Mødet med borgeren med demenssygdom - FSSH5a

Målgruppe: Uddannelsen er en del af en fleksibel vej fra ufaglært til faglært social- og sundhedshjælper. Målgruppen er medarbejdere, som har en uddannelse svarende til og med erhvervsuddannelsesniveau eller ufaglært social- og sundhedspersonale.

Beskrivelse: Deltageren kan:
Etablere meningsfulde relationer på baggrund af viden om særlige udfordringer i mødet med borgeren med demens.
Anvende socialpædagogiske metoder, herunder guidning, til at igangsætte aktiviteter, der forebygger magtanvendelse og opretholder en værdig og respektfuld kommunikation i forbindelse med pleje- og omsorgsopgaver hos borgeren med demens.
Genkende demenslignende symptomer, som adskiller sig fra demenssygdom og iværksætte relevante handlinger, herunder tage kontakt til tværprofessionelle samarbejdspartnere.
Yde støtte og vejledning til pårørende ved selvstændigt og i samarbejde med andre, herunder demenskoordinator, at formidle relevant information, rådgive og vejlede om tilbud for at forebygge stress og belastning, samt håndtere sorg- og krisesituationer forbundet med omsorg og pleje af en person med demens.
Igangsætte initiativer der støtter borgerens hverdagsliv og fremmer trivsel ud fra viden om miljøets og omgivelsernes betydning for borgeren med demens.
Reflektere over sin egen faglige rolle i mødet med borgere med demens.

Fagnummer: 22091 Mødet med borgeren med demenssygdom - FSSH5a Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 3.503,75