Mennesker med udviklingshæmning & rusmiddelmisbrug

Kort fortalt

Uddannelsen giver dig viden om, hvordan du mindsker skader og forebygger udviklingen af et rusmiddelmisbrug hos mennesker med udviklingshæmning og deres omgivelser. Efter uddannelsen kan du lægge op til og invitere til pædagogiske aktiviteter, der understøtter borgerens trivsel og funktionsniveau.

Mennesker med udviklingshæmning & rusmiddelmisbrug
13-06-2022
Faglig fordybelse: Rusmiddelmisbrug (Uviklingshæmm
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
3 dage Daghold
Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du lærer at identificere tegn på misbrug af rusmidler
  • Du får viden om, hvilke forebyggende og skadereducerende handlinger du kan gør overfor borgeren
  • Du får viden om, hvilke aktiviteter du kan bidrage med, som kan understøtte borgerens trivsel
  • Du får indsigt i de lovgivningsmæssige rammer for arbejdet
Info om fag

Målgruppe: Målgruppen for uddannelsen er faglærte og ufaglærte medarbejdere, der som del af det pædagogiske arbejde er i kontakt med mennesker med udviklingshæmning med rusmiddelmisbrug. Eksempelvis værkstedsassistenter, omsorgsmedhjælpere, social- og sundhedshjælpere og -assistenter m.fl.

Beskrivelse: På baggrund af tegn på rusmiddelmisbrug kan deltageren arbejde forebyggende og skadereducerende, herunder modvirke social eksklusion af mennesker med udviklingshæmning.
Med afsæt i borgerens interesser og funktionsniveau kan deltageren lægge op til og invitere til aktiviteter, der så vidt muligt understøtter borgerens trivsel og funktionsniveau. I det arbejde har deltageren forståelse for egen rolle og handlemuligheder mellem borgerens ret til selvbestemmelse og den professionelles omsorgspligt.

Deltageren har indsigt i de lovgivningsmæssige rammer for arbejdet og kan på baggrund heraf understøtte dag- eller botilbuddets politikker. Deltageren kan orientere og samarbejde med pårørende, kolleger og andre professionelle samarbejdspartnere omkring borgeren.

Fagnummer: 44863 Mennesker med udviklingshæmning & rusmiddelmisbrug Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 1.974,20
Kursuspris
AMU:
DKK 0,00
Uden for målgruppe:
DKK 1.974,20
Kursusagent
Ønsker du kurset på et senere tidspunkt? Du kan modtage en e-mail, næste gang vi opretter hold på dette kursus!
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.
Vis privatlivspolitik