Leg og læring med digitale medier i dagtilbud

Kort fortalt

Uddannelsen ruster dig til at arbejde med digitale medier som f.eks. iPad i daginstitutioner, sådan at du sammen med børnene kan gå på opdagelse i de mange muligheder for leg og kreative udtryksformer. Du lærer at tilrettelægge pædagogiske aktiviteter med inddragelse af digitale medier, og får redskaber til at vurdere de mange digitale tilbud.

Leg og læring med digitale medier i dagtilbud
Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du får viden om at bruge digitale medier i dit pædagogiske arbejde
  • Du lærer om digitale mediers muligheder og begrænsninger for børn med særlige behov
  • Du får viden om etiske og pædagogiske emner i arbejdet med digitale medier
  • Du lærer at udforske og vurdere aktuelle spil og programmer til leg og læring
  • Du får værktøjer til at understøtte børns nysgerrighed og vidensbehov
  • Du får viden om at sætte mål og rammer for digitale medier i pædagogisk arbejde
Info om fag

Målgruppe: Målgruppen for uddannelsen er medarbejdere, der arbejder med større og mindre børn i dagtilbud ¿ eksempelvis dagplejere, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter

Beskrivelse: Ud fra kendskab til den digitale teknologis muligheder kan deltageren sammen med børnene gå på opdagelse i de digitale udtryksmuligheder og derigennem fremme børns evne og lyst til at udtrykke sig kreativt.

Deltageren kan tilrettelægge pædagogiske aktiviteter med inddragelse af digitale medier, som fremmer det sociale samspil og det enkelte barns udvikling. Som en del af det arbejde har deltageren forståelse for de digitale mediers særlige muligheder og begrænsninger for børn med særlige behov. På baggrund af etiske og pædagogiske kriterier kan deltageren sammen med børnene udforske og vurdere aktuelle spil og programmer til leg og læring. Med udgangspunkt i børns nysgerrighed og vidensbehov kan deltageren desuden støtte og inspirere børn i at gøre brug af videnssøgning på nettet. Ydermere kan deltageren bidrage til at formulere mål og retningslinjer for anvendelsen af de digitale medier i den pædagogiske praksis.

Fagnummer: 47732 Leg og læring med digitale medier i dagtilbud Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 3.179,00