f__devarer_hovedgruppe

Kvalificering og validering, pharma og fødevarer

Kort fortalt

Du får et grundlæggende kendskab til kvalitetsstandarder og til begreberne validering og kvalificering, herunder: Ændringskontrol, validering af rengøring og ophør af produktion/produktions site i pharma- og fødevareindustrien. Du lærer om valideringens faser og flow og kan under vejledning udføre praktiske opgaver og simple analyser, der indgår i en validerings- og kvalitetsprocedurer.

Kvalificering og validering, pharma og fødevarer

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag

Målgruppe: Uddannelsen retter sig primært mod operatører med proces- eller industrioperatøruddannelse eller personer, der har tilsvarende erfaring i pharma- eller fødevarevirksomheder.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Grundlæggende kendskab til kvalitetsstandarder, der anvendes inden for produktion af produkter inden for pharma- og fødevareindustrien.
Forståelse for begreberne validering og kvalificering samt valideringens betydning i forhold til gældende GMP regler inden for området.
Forståelse for arbejdsgangen i forbindelse med kvalificering af udstyr og processer herunder IQ, OQ, PQ, PJ, og PPQ og den efterfølgende validering, herunder ændringskontrol og ophør af produktion/produktions site.
Forståelse for valideringens flow.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Under vejledning udføre praktiske opgaver i forbindelse med kvalificering og validering.
Udføre simple analyser, der indgår i en validerings- og kvalificeringsprocedure.

Fagnummer: 49541 Kvalificering og validering, pharma og fødevarer Varighed 10 dage AMU-pris: DKK 1.920,00 Uden for målgruppe: DKK 8.521,00