Fleksible_f__devarer_undergruppe

Hotel- og Restaurantkurser - juni 2024

Hotel- og Restaurantkurser - juni 2024

Løbende optag
Hotel- og Restaurantkurser - juni 2024
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
OBS: Der er kun åbent for kurser mandag til torsdag. Fredag er der lukket.

Deadline for tilmelding er 3 hverdage før start.

Fleksible Fødevarer kurser FHC tilbyder fødevare AMU kurser, når du har brug for det. Du arbejder selvstændigt, men med en underviser som facilitator. Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser. Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet. Du vil ikke opleve, at kurset bliver aflyst, men vi kan være nødt til at tilbyde dig andre datoer, som passer dig, hvis kurset er fyldt op. Alle kurserne kan bookes og splittes op efter behov og vi hjælper dig gerne med tilrettelæggelse af dette. Har du et ønske om et kursus, der ikke er beskrevet, så hører vi også gerne fra dig.

Faget kan være prøvebelagt.
Har du læse-/skrive udfordringer?
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren snarest muligt inden kursusstart.
Info om fag
20851 - Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.
At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.
At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.
At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.
At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.
At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.
At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.

Fagnummer: 20851 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.299,90
49844 - Bæredygtighed i værtskab, service og oplevelser

Målgruppe: Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til servering, service og gæstebetjening, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være tjener, receptionist, gastrom m.fl.

Beskrivelse: Du opnår viden om:
Bæredygtig udvikling og grøn omstilling i hotel-og restaurantvirksomhed
Gæsteforklaring om hotellets/restaurantens bæredygtige profil
Bæredygtige alternativer til eksisterende praksis i virksomheden

Du kan anvende den opnåede viden til at:
Tendenser og muligheder for bæredygtig brancheudvikling
Kommunikere grønne tiltag og bæredygtige løsninger til gæster og kolleger
Tydeliggøre virksomhedens bæredygtige valg for gæsten
Anvende værktøjer, der kan gøre kursisten til virksomhedens ambassadør for bæredygtighed

Fagnummer: 49844 Bæredygtighed i værtskab, service og oplevelser Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.551,50
20848 - Kalkulation i køkkenet - trin 1

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaringer med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for begreberne kostpris, dækningsgrad, overskud og svindprocent.
At redegøre for sammenhængen mellem råvaremængder og svindprocenter ved madproduktion.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At foretage praktisk kalkulation ved udarbejdelse af enkeltretter.
At vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.

Fagnummer: 20848 Kalkulation i køkkenet - trin 1 Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 933,30
20849 - Kalkulation i køkkenet - trin 2

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaringer med madfremstilling i større restauranter, hotelkøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for principperne bag tilpasning af prisen på enkeltretter og buffeter ved justering af råvarernes mængde og art.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At beregne kost- og salgspriser på buffeter og hele menuer.

Fagnummer: 20849 Kalkulation i køkkenet - trin 2 Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 933,30
43734 - Menuvejledning ved gæstebetjening

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig primært mod ikke-faglærte medarbejdere, som er beskæftiget med gæstebetjening og menuvejledning inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Beskrivelse: - Du kan tage hensyn til anledning, sundhed, diæter, kultur og religion ved
sammensætning af menuer.
- Du kan gæstebetjene ved menuvalg og har viden om smag og tilberedning
af retterne på menuen.
- Du kan ved servering af dagens anretninger og måltider vejlede og betjene
gæsten i valget af egnede drikkevarer.
- Du kan modtage og afgive ordre på bestillinger.

Fagnummer: 43734 Menuvejledning ved gæstebetjening Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.202,25
48801 - Måltidsplanlægning 1

Målgruppe: Produktionsmedarbejdere og teamledere, som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Beskrivelse: Du kan:
Ud fra viden om madkultur, fødevarer, sæson, tilberedningsmetoder og sensorik planlægge varierede, varme og kolde måltider til forskellige målgrupper, herunder borgere med anden kulturel baggrund.
Ud fra måltidsplanlægningen tilberede og anrette varierede varme og kolde måltider og måltidskomponenter.

Fagnummer: 48801 Måltidsplanlægning 1 Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 3.666,50
47692 - Salg og service i gæstebetjening

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte), som er beskæftiget med gæstebetjening inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Beskrivelse: - Du kan med afsæt i virksomhedens kultur- og værdisæt anvende
anerkendende kommunikation til at fremme salg og service i
gæstebetjeningen.
- Du kan anvende forskellige salgs- og servicemetoder i gæstebetjeningen,
der fremmer opbygningen af virksomhedens gæsterelationer.
- Du kan anvende de nødvendige bestemmelser i købeloven i relation til
forbrugerkøb.
- Du kan medvirke ved simpel markedsføring af virksomheden.

Fagnummer: 47692 Salg og service i gæstebetjening Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 900,75
48870 - Værtskab og oplevelser på hotel og restaurant 1

Målgruppe: Medarbejdere der arbejder med servicering, modtagelse og betjening af gæster i forbindelse med ophold og/eller overnatning samt tryghed/sikkerhed i forbindelse hermed.

Beskrivelse: Du kan:
- Anvende god og imødekommende gæstebetjening og indfri gæstens ønsker og forventninger ud fra givne muligheder.
- Udføre god service med afsæt i virksomhedens værdier, kultur og koncept.
- Skabe gode oplevelser for gæsten, som tager afsæt i gæstens forventninger og ønsker til dette.

Fagnummer: 48870 Værtskab og oplevelser på hotel og restaurant 1 Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 900,75