Vejled_1920x478_p__dass

Fra ufaglært til faglært / EUV

Er du over 25 år, og arbejder som ufaglært inden for en branche, er EUV (erhvervsuddannelse for voksne) vejen til dit svendebrev – vi kalder det også fra ufaglært til faglært.

En EUV dækker alle erhvervsuddannelser, og de faglige kompetencer er de samme som ved en erhvervsuddannelse for unge. Som hovedregel er uddannelsen kortere, da du ofte får merit (godskrevet) et eller flere fag og evt. praktik.

EUV planlægges ud fra dine erfaringer

Inden du begynder på selve uddannelsesforløbet skal du have en realkompetencevurdering (RKV). Denne består af:

  • En generel vurdering: Der bygger på faste kriterier for, hvad der vurderes som 2 års relevant erhvervserfaring i forhold til den pågældende uddannelse
  • En skønsmæssig vurdering: Der består af en individuel vurdering af dine øvrige erhvervede kompetencer og som kan give yderligere afkortning af skoleundervisningen

Realkompetencevurderingen kan tage fra ½ til 5 dage og gennemføres som udgangspunkt her på skolen. Du kan læse mere om RKV hos ZBC i boksen til højre.

Varigheden varierer alt efter din erhvervserfaring og skolebaggrund, og ud fra hvad den samlede vurdering af dine kompetencer viser.

Brug for mere viden

Læs mere om EUV på ZBC ved at klikke HER.

Du kan læse mere om EUV, optagelseskrav og muligheder på Ministeriets hjemmeside -eller benyt vores voksenvejledning via kontaktboksen i højre side for nærmere info om dine muligheder.