Fleksible Fødevarekurser

Fleksible Fødevarekurser

Hotel- og Restaurantkurser - Efterår 2025

Hotel- og Restaurantkurser - Efterår 2025

03-11-2025 til 14-11-2025
Hotel- og Restaurantkurser - Efterår 2025
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
Bemærk, der er kun åbent mandag til torsdag.

Deadline for tilmelding er 3 hverdage før start.

Fleksible Fødevarer kurser FHC tilbyder fødevare AMU kurser, når du har brug for det. Du arbejder selvstændigt, men med en underviser som facilitator. Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser. Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet. Du vil ikke opleve, at kurset bliver aflyst, men vi kan være nødt til at tilbyde dig andre datoer, som passer dig, hvis kurset er fyldt op. Alle kurserne kan bookes og splittes op efter behov og vi hjælper dig gerne med tilrettelæggelse af dette. Har du et ønske om et kursus, der ikke er beskrevet, så hører vi også gerne fra dig.

Faget kan være prøvebelagt.
Har du læse-/skrive udfordringer?
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren snarest muligt inden kursusstart.
Info om fag
20851 - Almen fødevarehygiejne

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.
At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.
At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.
At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.
At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.
At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.
At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.

Fagnummer: 20851 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 642,00 Uden for målgruppe: DKK 2.366,45
20863 - Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte gastronomer, der optræder i værtsrollen og gæsteforklarer virksomhedens menuer.Kurset er udviklet til kursister, der har taget 20812 Det gode værtskab i gæstebetjeningen 1, eller har tilsvarende viden og færdigheder.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for betydningen af begreberne "værtskab" og "service", samt sætte mål for egen rolle som vært.
At redegøre for, hvordan man som vært/gastronom afdækker gæsternes ønsker og forventninger.
Ud fra en gastronomfaglig viden at præsentere menuen, herunder tilberedning og råvarer.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At gæsteforklare retter/menuer på en måde, som understøtter virksomhedens atmosfære og koncept.
At mestre rollen som vært og sikre gæsten en positiv helhedsoplevelse.

Fagnummer: 20863 Gæstebetjening: Gastronomen i værtsrollen Varighed 2 dage
44853 - Kommunikation og konflikthåndtering - service

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.

Beskrivelse: Deltageren kan skelne mellem professionel serviceorienteret adfærd og mellem konfliktfremmende og -dæmpende adfærd og kan anvende dette gennem sin personlige fremtræden og adfærd i forbindelse med serviceydelser.
Endvidere kan deltageren anvende enkle teknikker til håndtering af konflikter med baggrund i forståelse af menneskers psykologiske spil og forskellige roller, herunder egne roller og adfærd i forhold til kolleger, ledelse samt brugere, som fx kunder, patienter, beboere m.v. Der ud over kan deltageren udvise forståelse for krisereaktioner.
Endelig kan deltageren anvende samtaleteknik og udvise forståelse for andres liv- og arbejds-situationer på en respektfuld måde og håndtere aggressive episoder på en hensigtsmæssig serviceorienteret og mindre konfrontativ måde.

Fagnummer: 44853 Kommunikation og konflikthåndtering - service Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 642,00 Uden for målgruppe: DKK 2.266,40
20938 - Salg i gæstebetjeningen 1

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke faglærte, med ingen eller begrænset erfaring med salg i hotel- og restaurationsbranchen. Der udbydes også 20825 Salg i gæstebetjeningen 2. Dette kursus er målrettet faglærte med brancheerfaring.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At forklare forskellige salgsteknikker i forbindelse med gæstebetjening.
At forklare regler og love i forbindelse med betalingsmidler.
At redegøre for de vigtige elementer i det personlige salg.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At handle korrekt i forskellige salgssituationer.

Fagnummer: 20938 Salg i gæstebetjeningen 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 428,00 Uden for målgruppe: DKK 1.597,60
20825 - Salg i gæstebetjeningen 2

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte, der har erfaring med salg i hotel- og restaurationsbranchen. For personer uden erfaring med salg i branchen anbefales det, at tage 20938 Salg i gæstebetjeningen 1 først.

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for forskellige salgsteknikker, salgstrappen og andet teori vedrørende salg.
At forklare salgsprocessen ved opsalg/mersalg
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At foretage opsalg/mersalg
At genkende forskellige gæstetyper og foretage et salg ud fra dette.

Fagnummer: 20825 Salg i gæstebetjeningen 2 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 428,00 Uden for målgruppe: DKK 1.597,60