Deltageren kan i det daglige plejearbejde medvirke til at vurdere den ældre borgers ernæringstilstand gennem screening. På den baggrund kan deltageren samarbejde med borgeren og igangsætte målrettede kostændringer med henblik på at fremme ernæringstilstanden eller forebygge fejl- og underernæring. Deltageren er i stand til at observere den ældre borgers ernæringsmæssige tilstand over tid og inddrage relevante samarbejdspartnere i en tværfaglig helhedsorienteret indsats, herunder evaluere, justere og dokumentere indsatsen.
Ernæringsscreening i ældreplejen m.m.
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du kan vurdere den ældre borgers ernæringstilstand
- Du lærer, hvordan du sammen med borgeren kan lave kostændringer der fremme ernæringstilstanden, samt forebygger fejl- og underernæring
- Du får viden om de sundhedsmæssige konsekvenser ved dårlig ernæringstilstand hos ældre
Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, plejehjemsassistenter og tilsvarende grupper i hjemmeplejen, leve-bo-miljøer og plejecentre.
Beskrivelse:
Deltageren kan i det daglige plejearbejde medvirke til at vurdere den ældre borgers ernæringstilstand gennem screening. På den baggrund kan deltageren samarbejde med borgeren og igangsætte målrettede kostændringer med henblik på at fremme ernæringstilstanden eller forebygge fejl- og underernæring. I den forbindelse arbejder deltageren ud fra viden om de sundhedsmæssige konsekvenser ved dårlig ernæringstilstand hos ældre.
Deltageren er i stand til at observere den ældre borgers ernæringsmæssige tilstand over tid og inddrage relevante samarbejdspartnere i en tværfaglig helhedsorienteret indsats. I det arbejde kan deltageren løbende evaluere, justere og dokumentere indsatsen.