Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidninger i det daglige arbejde, og kan medvirke til at sikre et godt ergonomisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
zbc-vejledning@zbc.dk i god tid inden kursusstart, så vi kan nå at have den klar.
Du kan læse om, hvordan ZBC behandler dine persondata på zbc.dk, hvor du også finder oplysninger om vores databeskyttelsesrådgiver.
Fra 2020 er der (for mange områder på AMU) indført prøver ved deltagelse på AMU-kursus. Din underviser vil informere omkring dette, herunder afholdelsesform, bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag samt tidspunkt for prøven.
Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du lærer, hvordan du kan variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen
- Du lærer teknikker og øvelser, der kan forebygge arbejdsskader
- Du kan forebygge nedslidning
- Du får viden om konsekvenser i forbindelse med arbejdsbelastninger
Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.
Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.