Proces_undergruppe

Elevatorteknik 1-2, skakt, stol og drivmaskinrum

Kort fortalt

Du lærer at udføre montage- service- og vedligeholdelses og moderniseringsopgaver i elevatorskakte, -stole og drivmaskinrum og opnår kendskab til national lovgivning og internationale standarder for opsætning af elevatorer.

Elevatorteknik 1-2, skakt, stol og drivmaskinrum

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
49573 - Elevatorteknik 1-2, skakt, stol og drivmaskinrum

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikmontører, automatikteknikere, elektrikere samt industriteknikere, smede, personvognsmekanikere med kompetencer svarende til AMU-kursus 49572 elevatorteknik 1-1 intro, begreber og sikkerhed eller personer med tilsvarende kompetencer, der har eller ønsker beskæftigelse i elevatorbranchen.

Beskrivelse: Deltageren kan medvirke ved opstillings- service- vedligeholdelses- og moderniseringsopgaver på elevatorer, rulletrapper og rullefortove og kender til national lovgivning og internationale standarder for opstilling af forskellige typer af elevatorer, rulletrapper og rullefortove.

Det betyder, at deltageren kan:
- udskifte, justere og fejlrette på elektriske og mekaniske komponenter i elevatorskakt, -stol eller -maskinrum.
- udføre vedligehold, fejlsøgning og fejlretning og på skaktens komponenter samt opmåle en skakt og anvende opmålingerne til udskiftning af komponenter.
- fejlrette og indjustere dragerparti ud fra en konstruktionstegning og drivmaskineri ud fra en arrangementstegning samt udskifte og justere dørlåse og hastighedsbegrænser.
- udføre opsætning og grundlæggende fejlsøgning på elevatoralarmer m.v.
- medvirke til opstillingskontrol og periodisk besigtigelse af elevatoranlæg.

Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:
- de sikkerheds- og miljømæssige krav, der stilles ved udførelsen af arbejde på elevatorskakt, -stol og maskinrum.
- sikkerhed i forbindelse med arbejde i højde, arbejde under hængende byrder og klemningsfarer.
- hvordan man anmelder anlægsverifikation til relevante myndigheder.

Fagnummer: 49573 Elevatorteknik 1-2, skakt, stol og drivmaskinrum Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 4.159,50