Elektronik_svagstr__m_undergruppe

Elektronik: reparation - loddeteknikker

Kort fortalt

Deltageren kan foretage reparation og modifikation af printbaner, lodning på stik, ind- og udlodning af komponenter på enkelt og dobbeltsidet print jf. IPC-610 klasse 1 og 2, ind- og udlodning af over-flademonterede chipkomponenter vha. lodde- og tinsugerudstyr samt lodning på SMD IC'er med gull-wing- og J-terminaler vha. loddekolbe, tin, varmluftkolbe, tinpasta og varmluft Reworkudstyr.

Elektronik: reparation - loddeteknikker

Løbende optag
19-02-2024 til 21-06-2024
Åbent værksted - Elektronik
ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 13-12-2024
Åbent værksted - Elektronik
ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted
Daghold Åbent værksted

Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du kan reparere og modificere printbaner
  • Du kan lodde på stik, ind- og udlodde komponenter på enkelt og dobbeltsidet print jf. IPC-610 klasse 1 og 2
  • Du lærer ind- og udlodning af overflademonterede chipkomponenter vha. lodde- og tinsugerudstyr
Info om fag
43789 - Elektronik: reparation - loddeteknikker

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til elektronikfagteknikere, radio-tv-fagteknikere og andre inden for AMU målgruppen med tilsvarende kvalifikationer, der skal eller ønsker at arbejde med reparationsopgaver inden for elektronikområdet. Det anbefales, at deltageren inden kursusstart har et grundlæggende kendskab til elektronik.

Beskrivelse: Deltageren kan foretage reparation og modifikation af printbaner, lodning af stik på kabler og print, ind- og udlodning af komponenter på enkelt- og dobbeltsidet print ifølge IPC-610 klasse 1 og 2, ind- og udlodning af overflademonterede chipkomponenter vha. loddeudstyr, tinsugelitze og tinsugerudstyr. Derudover kan deltageren lodde på SMD IC'er med gull-wing- og J-terminaler vha. almindelig loddekolbe og tin samt varmluftkolbe, tinpasta og varmluft Reworkudstyr.
Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om reparation af printbaner, ind- og udlodning af forskellige komponenttyper ved hjælp af relevant udstyr som loddekolbe, tinsugerudstyr, tinsugelitze, varmluftkolbe, tinpasta og varmluft Reworkudstyr. Endvidere har deltageren opnået viden om IPC-610 klasse 3.

Fagnummer: 43789 Elektronik: reparation - loddeteknikker Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.980,90