Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende specialprodukter i forhold til at undgå allergener, og i den forbindelse kunne aflæse og udarbejde faktablade og varedeklarationer.
Diæter ved allergi og fødevareintolerance
Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte og ikke faglærte, som arbejder med professionel forplejning i offentlige og private køkkener. Ikke faglærte bør inden kurset have opnået færdigheder svarende til kurserne: "20867 Måltidsplanlægning og tilberedning: Småtspisende 1" og "20868 Planlægning og tilberedning af måltider til børn."
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for, hvordan man anvender specialprodukter i forhold til at undgå et givent allergen.
At redegøre for anvendelsen af faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af deklarationer på de enkelte retter. Og her med særlig fokus på: Cøliaki (gluten-intolerance), mælkeallergi og laktoseintolerance.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At anvende specialprodukter i forhold til at undgå et givent allergen.