Befordring af handicappede i ordinær rutetrafik

Kort fortalt

Deltageren kan assistere handicappede med deres hjælpemidler og gennemføre en befordring der er pålidelig og professionel.

Befordring af handicappede i ordinær rutetrafik
Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du får som buschauffør kendskab til handicappedes behov for assistance med hjælpemidler som f.eks. kørestol, rollator og anerkendte hjælpehunde
  • Du kommer til at kunne gennemføre en pålidelig og professionel befordring
  • Du for en forståelse for de holdnings- og omgivelsesmæssige barrierer
  • Du får kendskab til kommunikationsmetoder i relation til syns- og hørehæmmede passagerer
  • Du kommer til at kunne skelne mellem hvad passagerer med nedsat mobilitet, kommunikations- og orienteringsevne selv er i stand til at gøre og hvad du kan hjælpe med
Info om fag

Målgruppe: Buschauffører der kører, eller ønsker at køre, bybus eller rutebil.

Beskrivelse: Buschaufføren kan, på baggrund af kendskab til handicappedes behov for assistance med hjælpemidler som fx kørestol, rollator og anerkendte hjælpehunde, gennemføre en pålidelig og professionel befordring under hensyn til passagerernes sårbarhed under rejse.

Buschaufføren har forståelse for de holdnings- og omgivelsesmæssige barrierer, som fysisk og psykisk handicappede står over for, og kan udvise hensigtsmæssig adfærd i befordringsmæssige sammenhænge.

Buschaufføren har kendskab til kommunikationsmetoder i relation til syns- og hørehæmmede passagerer, og kan skelne mellem, hvad passagerer med nedsat mobilitet, kommunikations- og orienteringsevne selv er i stand til at gøre.

Uddannelsen opfylder uddannelseskravet jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 181/2011 af 16. februar 2011 om buspassagerers rettigheder.

Fagnummer: 40883 Befordring af handicappede i ordinær rutetrafik Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 126,00 Uden for målgruppe: DKK 1.310,70
Kursuspris
AMU:
DKK 126,00
Uden for målgruppe:
DKK 1.310,70
Kursusagent
Ønsker du kurset på et senere tidspunkt? Du kan modtage en e-mail, næste gang vi opretter hold på dette kursus!
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.
Vis privatlivspolitik