Automatik_undergruppe

Automatiske anlæg 3-2, PLC montage og fejlfinding

Kort fortalt

På uddannelsen lærer du at montere, afprøve og idriftsætte en PLC styring for at mindre automatisk anlæg, herunder lærer du at foretage mindre programtilpasninger. Du lærer endvidere at udføre systematisk fejlfinding og reparation på mindre automatiske anlæg.

Automatiske anlæg 3-2, PLC montage og fejlfinding

07-10-2024
Automatiske anlæg 3-2, PLC montage og fejlfinding
ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted
5 dage Daghold
Info om fag
49422 - Automatiske anlæg 3-2, PLC montage og fejlfinding

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som skal kunne udfører vedligeholdelse af automatiske anlæg med PLC styringer. Det anbefales man inden kurset har viden om de grundlæggende logiske grundkoblinger ved anvendelse af PLC. Denne viden kan opnås igennem uddannelsen Automatiske anlæg 3-1, PLC og følere.

Beskrivelse: Deltageren kan montere, afprøve og idriftsætte en PLC styring for et mindre automatisk anlæg, herunder foretage programtilpasninger. Deltageren kan systematiske udføre fejlfinding og reparation på automatiske maskiner og anlæg, hvor der anvendes PLC styringer.

Det betyder at deltageren:
- udvælger komponenter, montere, afprøver og idriftsætte en PLC styring for et mindre automatisk maskine.
- foretager mindre ændringer og tilpasninger i eksisterende programmer
- anvender/ajourfører dokumentation efter gældende standard i forbindelse med nævnte styringer.
- udfører montage iht. regler for elektrisk materiel på maskiner
- udfører systematisk fejlfinding og reparation på automatiske maskiner og anlæg, der styres af en PLC, og hvor der anvendes forskellige type af handleorganer.

Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:
- sikkerhed ved arbejde på automatiske maskiner

Fagnummer: 49422 Automatiske anlæg 3-2, PLC montage og fejlfinding Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 1.040,00 Uden for målgruppe: DKK 4.159,50