På uddannelsen lærer du at udføre systematisk fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ- og motorstyringer herunder får du lært at opbygge og afprøve relæstyringer. Du anvender/ajourfører el-dokumentation.
Automatiske anlæg 2-1, fejlf. relæstyringer, motor
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du kan opbygge og afprøve relæstyringer
- Du lærer du at udføre systematisk fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ- og motorstyringer
- Du kan bruge og ajourføre el-dokumentation
Bemærk! Det anbefales, at du har viden om opbygning og anvendelsen af mindre relæstyringer samt kan udføre korrekt måling af strøm, spænding og modstande, inden du begynder på dette kursus. Den viden kan du få via kurset: Automatiske anlæg 1-1, el-lære og relæteknik.
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til faglærte automatikteknikere, industriteknikere og smede eller andre med tilsvarende kvalifikationer der har eller ønsker beskæftigelse i virksomheders drifts/vedligeholdelsesafdeling, og som skal kunne udfører vedligeholdelse af automatiske anlæg med elektriske styringer. Det anbefales man inden kurset har viden om opbygning og anvendelsen af mindre relæstyringer samt kunne udføre korrekt måling af strøm, spænding og modstande. Denne viden kan opnås igennem uddannelsen Automatiske anlæg 1-1, el-lære og relæteknik.
Beskrivelse:
Deltageren kan systematiske fejlfinde på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder relæ- og motorstyringer, opbygge og afprøve relæstyringer, samt tilslutte og fejlfinde på trefasede motorer.
Det betyder at deltageren:
- udvælger komponenter for en relæstyring, opbygge og afprøve relæstyringer for fx stjerne/trekant starter, adskilte viklinger, dahlander og frekvensomformer
- udfører fejlfinding på en AC-motor med måleudstyr som eksempelvis multimeter og megger.
- vurderer tilstanden af lejer samt anvende måleudstyr for opretning af motorer
- anvender/ajourfører dokumentation efter gældende standard i forbindelse med nævnte styringer.
- systematisk fejlfinder på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder motorstyringer, relæstyringer og PLC styringer eller kombinationer heraf.
Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om:
- Sikkerhed ved arbejde med elektriske anlæg