Efter uddannelsen kan du udvælge og anvende relevante kommunikationsformer i det daglige arbejde med totalkommunikation, så du løbende kan understøtte barnets, den unges eller voksnes mening, hensigt og selvbestemmelse. Du lærer at blive mere bevidst om din egen andel i totalkommunikationen.
Arbejdet med totalkommunikation
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du lærer, hvordan du kan bruge kommunikation som mulighedsrum i dit understøttende samspil med borgeren
- Du får kendskab til udviklingspsykologi og hvordan du kan bruge det i kommunikationen
- Du får grundlæggende viden om kommunikationsformer og kommunikationsmidler i totalkommunikation
- Du lærer, hvordan du kan etablere og fastholde kommunikationen i dine aktuelle arbejdssituationer
Målgruppe: Målgruppen for uddannelsen er faglærte og ufaglærte medarbejdere, der anvender totalkommunikation i det daglige arbejde med børn, unge og voksne med begrænset talesprog. Medarbejderne kan eksempelvis være omsorgsmedhjælpere, pædagogmedhjælpere, social- og sundhedsassistenter, aflastningsfamilier m.fl.
Beskrivelse:
Deltageren kan på et grundlæggende niveau indgå i og anvende totalkommunikation i et udviklingsstøttende samspil med henblik på at fremme barnets, den unges eller voksnes mening, hensigt og selvbestemmelse.
Deltageren har kendskab til kommunikationsmidler og deres anvendelse samt forskellige former for kommunikation – herunder kropssprog, mimik og gestik. På den baggrund kan deltageren med afsæt i barnets, den unges eller voksnes forudsætninger udvælge og anvende kommunikationsformer, der understøtter barnets, den unges eller voksnes aktive deltagelse i kommunikationen.
Deltageren kan indgå i relationen med barnet, den unge eller voksne med forståelse for egen andel i at etablere og fastholde kommunikationen.