Faglig fordybelse: Voksenhandicap 2

Kort fortalt

Efter uddannelsen kan du identificere og handle på aldersbetingede sygdomme og behov hos voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse i det specialiserede socialområde - voksenhandicap. Uddannelsen giver dig viden om symptomer og disses betydning for hverdagslivet, ligesom du lærer at håndtere de ændrede livsvilkår i samarbejde med borgeren, kolleger og pårørende.

Faglig fordybelse: Voksenhandicap 2

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Voksenhandicap - aldring og demens
Udfordringer med at regne, læse og stave? Få hjælp til vurdering af basale færdigheder, ring på 7242 2512.

Fra 2020 er der (for mange områder på AMU) indført prøver ved deltagelse på AMU-kursus. Din underviser vil informere omkring dette, herunder afholdelsesform, bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag samt tidspunkt for prøven.
Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis.

Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du lærer at identificere og reagere på aldersbetingede behov
  • Du lærer om demenssygdom hos et ældre menneske med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne
  • Du får kendskab til, hvordan livshistorie kan give ressourcer og muligheder for meningsfuld livsudfoldelse
  • Du får kendskab til gældende lovgivning
  • Du kan iagttage og dokumentere borgerens hverdagsliv og aktuelle funktionsniveau
Info om fag
48415 - Voksenhandicap - aldring og demens

Målgruppe: Målgruppen for uddannelsen er medarbejdere, der arbejder i specialområdet voksenhandicap. Medarbejderne kan således være omsorgs- og pædagogmedjælpere, pædagogiske assistenter og social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, der arbejder på bo- og beskæftigelsestilbud, herunder også bostøtte, med voksne med kognitive funktionsnedsættelser.

Beskrivelse: Den pædagogiske medarbejder kan, i et helhedsorienteret perspektiv og på et social- og sundhedspædagogisk grundlag, yde omsorg og rehabilitering med afsæt i respekten for den enkelte borger og inddragelse af dennes pårørende.

Den pædagogiske medarbejder kan identificere, reagere på, understøtte og varetage aldersbetingede behov, herunder ved demenssygdom og hos et ældre menneske med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Den pædagogiske medarbejder kan genkende alderdomsprocessen og de almindeligt forekommende symptomer forbundet hermed, samt specifikke symptomer på demenssygdom. Deltageren kan reflektere over betydningen heraf for hverdagslivet, samt som samfundsmæssigt vilkår, og på den baggrund kan deltageren iværksætte målrettede indsatser.

Med afsæt i borgerens livshistorie, ressourcer og muligheder for meningsfuld livsudfoldelse kan den pædagogiske medarbejder arbejde etisk med, reflektere over og handle ud fra sundheds- og trivselsfremmende indsatser.

Den pædagogiske medarbejder kan, i det socialpædagogiske arbejde, sikre et værdigt og respektfuldt samvær med borgeren, på baggrund af gældende lovgivning, herunder reglerne om omsorgspligt og magtanvendelse.

Den pædagogiske medarbejder kan iagttage og dokumentere borgerens hverdagsliv og aktuelle funktionsniveau og kan på baggrund heraf indgå i en sammenhængende indsats med kollegaer, det øvrige tværfaglige samarbejde og pårørende.

Fagnummer: 48415 Voksenhandicap - aldring og demens Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 3.503,75