Formålet med kurset er, at deltagerne får styrket deres færdigheder i at indgå og udvikle det professionelle samarbejde med pårørende, med udgangspunkt i og forståelse for borgerens og de pårørendes livssituation, forudsætninger og ønsker.
Samarbejde med pårørende
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du kan etablere og indgå i et konstruktivt samarbejde med borgeren og de pårørende inden for gældende lovgivningsmæssige rammer
- Du får værktøjer til, hvordan du aktivt kan udvikle samspillet mellem fagprofessionel, pårørende og borger, herunder dialog om relevante emner og tilbud til de pårørende
- Du får et bedre indblik i din egen adfærds betydning for samarbejdet og kan bruge relevante metoder, der understøtter den professionelle relation
- Du får viden om, hvordan du kan handle i konkrete situationer ud fra etiske og juridiske aspekter, fx tavshedspligt og borgerens selvbestemmelsesret
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til social- og sundhedshjælpere i hjemmeplejen og på plejecentre samt til social- og sundhedsassistenter ansat i den primære og den sekundære sundhedssektor.
Beskrivelse:
Deltageren kan etablere og indgå i et konstruktivt samarbejde med de pårørende og borgeren inden for rammerne af lokale, kommunale eller regionale strategier og politikker.
På baggrund af viden om borgerens og de pårørendes livssituation, forudsætninger og ønsker, kan deltageren aktivt udvikle samspillet mellem fagprofessionel, pårørende og borger, herunder formidle relevante informationer samt vejlede og rådgive om tilbud til de pårørende.
Deltageren kender egen rolle og ansvar i samspillet samt egen adfærds betydning for samarbejdet og kan anvende relevante metoder, der understøtter den professionelle relation. Endvidere kan deltageren forstå og håndtere de udfordringer, der kan være i samarbejdet med pårørende.
Deltagerne kan i dette arbejde handle ud fra etiske og juridiske aspekter, herunder f.eks. tavshedspligt og borgerens selvbestemmelsesret.