Du kan selvstændigt arbejde med forskellige teknikker til konservering af kødprodukter og vurdere, hvilken indflydelse det har på kødets smag og konsistens. Du kan i arbejdet hermed medvirke til at opretholde procedure og regler for fødevaresikkerheden.
Konserveringsteknikker for kødprodukter
Fra 2020 er der (for mange områder på AMU) indført prøver ved deltagelse på AMU-kursus. Din underviser vil informere omkring dette, herunder afholdelsesform, bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag samt tidspunkt for prøven. Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis
Har du brug for IT-rygsæk kontakt venligst zbc-vejledning@zbc.dk i god tid inden kursusstart, så vi kan nå at have den klar.
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du får kendskab til faktorer, der påvirker kødets holdbarhed
- Du lærer, hvordan du undgår spredning af sundhedsfarlige kødprodukter
- Du lærer om fordærvende og sygdomsfremkaldende mikroorganismer
- Du lærer teknikker til konservering af kød
- Du får viden om, hvordan de forskellige konserveringsmetoder påvirker kødets smag og konsistens
Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, som arbejder med forædling af inden for slagterområdet.
Beskrivelse:
Deltageren kan
- medvirke til at opretholde fødevaresikkerheden i arbejdet med kødprodukter ud fra kendskab til faktorer, der påvirker kødets holdbarhed
- medvirke til at undgå spredning af sundhedsfarlige kødprodukter ud fra viden om fordærvende og sygdomsfremkaldende mikroorganismer
- selvstændigt arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling
- vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens