U___Slagter

Konserveringsteknikker for kødprodukter

Kort fortalt

Du kan selvstændigt arbejde med forskellige teknikker til konservering af kødprodukter og vurdere, hvilken indflydelse det har på kødets smag og konsistens. Du kan i arbejdet hermed medvirke til at opretholde procedure og regler for fødevaresikkerheden.

Konserveringsteknikker for kødprodukter

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Udfordringer med at regne, læse og stave? Få hjælp til vurdering af basale færdigheder, ring på 7242 2512.

Fra 2020 er der (for mange områder på AMU) indført prøver ved deltagelse på AMU-kursus. Din underviser vil informere omkring dette, herunder afholdelsesform, bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag samt tidspunkt for prøven. Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis

Har du brug for IT-rygsæk kontakt venligst zbc-vejledning@zbc.dk i god tid inden kursusstart, så vi kan nå at have den klar.

Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du får kendskab til faktorer, der påvirker kødets holdbarhed
  • Du lærer, hvordan du undgår spredning af sundhedsfarlige kødprodukter
  • Du lærer om fordærvende og sygdomsfremkaldende mikroorganismer
  • Du lærer teknikker til konservering af kød
  • Du får viden om, hvordan de forskellige konserveringsmetoder påvirker kødets smag og konsistens
Info om fag
48585 - Konserveringsteknikker for kødprodukter

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, som arbejder med forædling af inden for slagterområdet.

Beskrivelse: Deltageren kan
- medvirke til at opretholde fødevaresikkerheden i arbejdet med kødprodukter ud fra kendskab til faktorer, der påvirker kødets holdbarhed
- medvirke til at undgå spredning af sundhedsfarlige kødprodukter ud fra viden om fordærvende og sygdomsfremkaldende mikroorganismer
- selvstændigt arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling
- vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens

Fagnummer: 48585 Konserveringsteknikker for kødprodukter Varighed 4 dage AMU-pris: DKK 512,00 Uden for målgruppe: DKK 3.858,20