Råvarens egenskaber i madhåndværket 1

Kort fortalt

Uddannelsen indeholder metoder til klargøring og tilberedning af råvaren, der højner smagsoplevelsen. Der lægges vægt på at fremhæve råvarens sensoriske egenskaber samt at veksle mellem egnede tilberedningsmetoder, så maden kan varieres og være lige indbydende. Fokus er på madhåndværket i produktionen af mad til forskellige målgrupper. Uddannelsen gennemføres med en af flere specifikke råvaregrupper, der inden for samme råvaregruppe giver kompetencer til at kunne deltage i 48155 Råvarens egenskaber i madhåndværket 2.

Råvarens egenskaber i madhåndværket 1
Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du lærer at vurdere og udvælge råvarernes egenskaber ud fra kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi
  • Du lærer at tilberede de forskellige råvare med respekt for de sensoriske egenskaber
  • Du får viden om de bedst egnede tilberedningsmetoder, så måltidet kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper
Info om fag

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig specielt mod personale beskæftiget med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Beskrivelse: Deltageren kan:
udvælge råvarerne, der anvendes i produktions- og storkøkkener, ud fra råvarens egenskaber.
vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi.
klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes.
sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen.
vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende.
veksle mellem bedst egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper.

Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:
_____Korn, kerner, nødder og stivelsesprodukter
_____Frugt
_____Grønt og svampe
_____Krydderurter, krydderier og microgrønt
_____Fjerkræ og æggeprodukter
_____Mælk, surmælksprodukter og oste

Fagnummer: 48154 Råvarens egenskaber i madhåndværket 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 252,00 Uden for målgruppe: DKK 1.446,10
Kursuspris
AMU:
DKK 252,00
Uden for målgruppe:
DKK 1.446,10
Brug for hjælp til at finde dit fødevarekursus?
Mette Lauge-Simonsen
Virksomhedskonsulent
Mette har Fødevarer, herunder Hotel- & Restaurationsbranchen, som sine primære områder. Mette hjælper både store som små virksomheder med behovsafdækning, kompetenceudvikling af medarbejdere og individuel uddannelsesplanlægning.
Skriv en besked
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.
Kursusagent
Ønsker du kurset på et senere tidspunkt? Du kan modtage en e-mail, næste gang vi opretter hold på dette kursus!
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.
Vis privatlivspolitik