Fleksible_f__devarer_undergruppe

Ernæringsassistentkurser - august 2024

Ernæringsassistentkurser - august 2024

Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Slagelse Valbyvej 69 4200 Slagelse
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Vordingborg Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Næstved Handelsskolevej 3 4700 Næstved
Daghold Åbent værksted
Løbende optag
26-08-2024 til 05-09-2024
Ernæringsassistentkurser - august 2024
ZBC Køge Campusbuen 40 4600 Køge
Daghold Åbent værksted
3 hold er skjult, klik her for at vise alle
Det pågældende kursus udbydes som udgangspunkt i Slagelse. Her foregår undervisningen på hele hold eller sammen med andre typer af kurser. Dette er for at få afviklet og tilgodeset så mange eftersprøgsler som overhoved muligt og begrænse antallet af aflysninger ved for få tilmeldinger.
Udover det, så har vi ved for få tilmeldinger samtidig en anden mulighed for at gennemføre lige præcis det kursus, som du ønsker ved at afvikle det i vores Food and Hospitality Center (FHC) i Roskilde.  
Her arbejdes selvstændigt, men med en underviser som facilitator.
Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser. Du er tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet.
Alle kurserne kan bookes og splittes op efter behov og vi hjælper dig gerne
med tilrettelæggelse af dette.

Faget kan være prøvebelagt.
Har du læse-/skrive udfordringer?
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren snarest muligt inden kursusstart.
Info om fag
49843 - Bæredygtig produktion af mad og fødevarer

Målgruppe: Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.

Beskrivelse: Du opnår færdighed i at:
Planlægge og fremstille en bæredygtig produktion, som er relevant for dit daglige virke
Udnytte råvarer optimalt ved klargøring og tilberedning
Beregne passende produktions- og portionsstørrelser
Foretage bæredygtige indkøb af fødevarer
Minimere spild ved madproduktion
Genanvende overskudsproduktion

Fagnummer: 49843 Bæredygtig produktion af mad og fødevarer Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.616,60
20875 - Mad til vegetarer og veganere 2

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte ernæringsassistenter eller andre der arbejder eller ønsker at arbejde med vegansk og vegetarisk kost med fokus på den sensoriske og ernæringsmæssige kvalitet. Det anbefales, at man forinden har taget kurset: "20866 Mad til vegetarer og veganere, 1".

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive vegetariske og veganske kostformer.
At beskrive den sensoriske virkning ved brug af forskellige ikke-animalske produkter.
At forklare de ernæringsmæssige anbefalinger, der kræver særlig opmærksomhed for vegetarer og veganere.
At forklare behov for mikronæringsstoffer, med fokus på tilstrækkeligt indtag af vitaminer og mineraler, der kræver særlig opmærksomhed for vegetarer og veganere.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At udvælge egnede råvarer til forskellige vegetariske og veganske kostformer.
At sammensætte og producere ernæringsrigtige måltider med fokus på variation og sensorik.
At vurdere måltidets ernæringsmæssige kvalitet i forhold til målgruppens ernæringsmæssige behov.
At vurdere måltidets ernæringsmæssige kvalitet i forhold til forskellige vegetariske og veganske kostformer.

Fagnummer: 20875 Mad til vegetarer og veganere 2 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.616,60
20868 - Planlægning og tilberedning af måltider til børn

Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker at opnå viden om og færdigheder i at planlægge og tilberede måltider til børn.

Beskrivelse: Du opnår viden der gør dig i stand til:
At beskrive de grundlæggende ernæringsprincipper for børn.
At vurdere og ernæringsberegne ernæringsrigtige måltider til børn.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At planlægge måltider på et grundlæggende niveau, under hensyntagen til ernæring, økologi og råvarer.
At planlægge madproduktionen på et grundlæggende niveau, så børn naturligt kan medvirke ved køkkenaktiviteterne.
At fremstille sund mad til børn på forskellige alderstrin.
At fremstille måltider, der stimulerer børns lyst til at spise sundt og smage ny mad.

Fagnummer: 20868 Planlægning og tilberedning af måltider til børn Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 624,00 Uden for målgruppe: DKK 2.299,90
20871 - Sensorisk analyse

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte, der arbejder med sensorik i et storkøkken eller lignende. Kurset retter sig ligeledes mod ikke-faglærte med lignende kompetencer; her anbefales det dog, at man forinden har taget kurset "20870 Sensorik for begyndere".

Beskrivelse: Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for sensoriske virkemidler i kompositionen af en ret.
At karakterisere en ret/et måltid og give forslag til justeringer i forhold til en given målgruppe.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At tilberede og anrette måltider på kreative måder, hvor sensorikken er essentiel.

Fagnummer: 20871 Sensorisk analyse Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.616,60