Du arbejder med at detailudskære udvalgte kødstykker fagligt korrekt, herunder kontrol af sporbarhed for kødet efter gældende lovgivning. Du lærer at bedømme kødet på spisekvaliteten og kender dets anvendelsesmuligheder. Uddannelsen gennemføres med enten oksekød eller svinekød som specifik råvare.
Detailudsk. af delstykker af kød – kursusforløb
Fra 2020 er der (for mange områder på AMU) indført prøver ved deltagelse på AMU-kursus. Din underviser vil informere omkring dette, herunder afholdelsesform, bedømmelseskriterier, bedømmelsesgrundlag samt tidspunkt for prøven. Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis
Har du brug for IT-rygsæk kontakt venligst zbc-vejledning@zbc.dk i god tid inden kursusstart, så vi kan nå at have den klar.
Kursusinformation
Dit udbytte af kurset
- Du lærer at detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt
- Du lærer at kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet
- Du får kendskab til delstykkernes anvendelsesmuligheder
- Du kan kontrollere sporbarhed for kød
- Du kender og kan efterleve gældende lovgivning for områder
Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der arbejder med slagtning og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til detailudskæring og kvalitetsbedømmelse af kød.
Beskrivelse:
Deltageren kan:
- detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt, herunder efterleve gældende hygiejneforskrifter
- kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet og kender delstykkernes anvendelsesmuligheder
- kontrollere sporbarhed for kød og efterleve gældende lovgivning for området
Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:
- oksekød
- svinekød