Ufaglært til faglært, slagter 2025
Har du læse-/skrive udfordringer?
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, eller har du brug for at få vurderet dine basale færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik, så ring til kursussekretæren snarest muligt og senest inden kursusstart.
Målgruppe: Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til detailudskæring og kvalitetsbedømmelse af kød.
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At kende de forskellige delstykkers anvendelse
At efterleve gældende hygiejne forskrifter
At kende forskellige dyrearters alder og race
At kvalitetsbedømme kød
At genkende de forskellige dele af dyret
At udøve egenkontrol
På baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i:
At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt
At kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet
At detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt
At tilberede forskellige udskæringer korrekt
Målgruppe: Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At beskrive gældende lovgivning vedrørende fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer samt personlig hygiejne og produktionshygiejne.
At beskrive mikroorganismers rolle ved tilvirkning, opbevaring og salg af fødevarer.
At redegøre for de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg, herunder branchekoder og hvilke områder egenkontrollen skal omfatte.
At redegøre for principperne i risikoanalyser og i den forbindelse kunne udpege mulige kritiske punkter.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At udarbejde systematiske overvågningsprocedurer til egen virksomhed.
At afhjælpe problemer, hvis overvågningen afslører uregelmæssigheder.
Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget indenfor detailforarbejdning og forædling af ferskvarer.
Beskrivelse: Deltagerne kan fremstille convenience food af høj kvalitet, herunder udskære og marinere råvarer samt fremstille tilbehør. Deltagerne kan fremstille færdigretter, så de opfylder gældende fødevarelovgivning for området samt foretage korrekt emballering, opbevaring og salgsoplæg ud fra virksomhedens egenkontrolprogram. Deltagerne kan betjene og vejlede kunder, herunder informere om retternes ernærings-, hygiejne- og kvalitetsmæssige standarder. Endelig kan deltagerne kalkulere og prisfastsætte de fremstillede produkter samt arbejde under hensyntagen til arbejdsmiljø og sikkerhed.