Arbejdet som dagplejer

Kort fortalt

På uddannelsen får deltagerne de grundlæggende kompetencer til at varetage arbejdet som dagplejer - herunder at tilrettelægge trygge og udviklende rammer for det enkelte barn og for børnegruppen, at tilrettelægge aktiviteter i et anerkendende samspil med børnene og at samarbejde med forældrene omkring barnets udvikling. Desuden er der fokus på samarbejdet med andre dagplejere, dagplejepædagogen m.fl. samt lovgrundlaget for dagplejen som afsæt for det daglige arbejde.

Arbejdet som dagplejer
22-11-2021
Arbejdet som dagplejer
ZBC Ringsted Selandia Park 6-8 4100 Ringsted
15 dage Daghold
Kursusinformation

Dit udbytte af kurset

  • Du lærer om anerkendende samspil med børnene
  • Du får viden om dagplejepædagogen og de øvrige dagplejere
  • Du lærer om de pædagogiske metoder og redskaber
  • Du får viden om lovgrundlaget for dagpleje
  • Du lærer at tilrettelægge dit arbejde i dagplejen
  • Du får pædagogiske metoder og redskaber
Info om fag

Målgruppe: Dagplejere og tilsvarende grupper.

Beskrivelse: Deltageren kan med udgangspunkt i det enkelte barn tilrettelægge trygge og udviklende rammer omkring barnets hverdag og etablere et fællesskab for børnegruppen på tværs af aldersforskelle ud fra en forståelse for børns behov og udvikling. Som en del af det arbejde kan deltageren skabe sundhedsfremmende rammer for barnet ud fra viden om kost, bevægelse og hygiejnes betydning for barnets udvikling og helbred.

Deltageren kan indgå i et anerkendende samspil med børnene og tilrettelægge pædagogiske aktiviteter, som imødekommer hele børnegruppen. I det daglige arbejde kan deltageren selvstændigt håndtere pædagogiske udfordringer og reflektere over sin egen pædagogiske praksis. Desuden kan deltageren indgå i en ligeværdig og respektfuld dialog og samarbejde med børnenes forældre omkring barnet og dets udvikling.

Som afsæt for arbejdet har deltageren kendskab til værdier, rettigheder og pligter i lovgrundlaget for dagplejen og kan forholde sig til de særlige vilkår for det pædagogiske arbejde i dagplejen, f.eks. fordele og ulemper ved primært at arbejde alene og i eget hjem.

Deltageren kan samarbejde med andre dagplejere og dagplejepædagogen omkring fælles aktiviteter for børnene og udvikling af dagplejens pædagogik. Desuden kan deltageren indgå i samarbejde med andre eksterne samarbejdspartnere, eksempelvis fysioterapeuter og psykologer om f.eks. observation i forhold til normaludvikling.

Fagnummer: 42918 Arbejdet som dagplejer Varighed 15 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 8.951,00
Kursuspris
AMU:
DKK 0,00
Uden for målgruppe:
DKK 8.951,00
Kursusagent
Ønsker du kurset på et senere tidspunkt? Du kan modtage en e-mail, næste gang vi opretter hold på dette kursus!
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.
Vis privatlivspolitik