Social__og_specialp__dagogik_undergruppe

Specialiseringsmodul: Udsatte unge

Specialiseringsmodul: Udsatte unge

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten på denne side for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
48670 - Mentalisering i omsorgs- og relationsarbejde

Målgruppe: Målgruppen for uddannelsen er faglærte og ufaglærte medarbejdere, der varetager pædagogisk og/eller sundhedsfagligt arbejde med børn, unge, voksne og ældre. Medarbejderne kan eksempelvis være pædagogiske assistenter, dagplejere, pædagogmedhjælpere, familieplejere, social- og sundhedshjælpere samt social- og sundhedsassistenter, der eksempelvis arbejder på ældreområdet, dagtilbudsområdet eller specialområdet.

Beskrivelse: Deltageren kan anvende mentalisering som begreb, tilgang og metode i det professionelle møde med børn, unge og voksne. Herunder kan deltageren:

Anvende sin forståelse for betydningen af egen mentaliseringsevne i mødet med barnet/den unge/den voksne, og i samspillet med øvrige samarbejdspartnere, med henblik på at styrke relationen og undgå mentaliseringssvigt.

Understøtte udvikling og agere hensigtsmæssigt i samspillet med barnet/den unge/borgeren, på baggrund af kendskab til de sammenhænge, der er mellem varierende mentaliseringsevne og den adfærd barnet/den unge/borgeren udviser.

Bidrage til at kvalificere og udvikle en mentaliserende tilgang i egen og fælles praksis, med afsæt i arbejdspladsens rammer og gældende lovgivning.

Fagnummer: 48670 Mentalisering i omsorgs- og relationsarbejde Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 2.202,25
48698 - Unge i udsatte positioner

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til bl.a. pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter, værkstedsassistenter, klubmedarbejdere, familieplejere, omsorgsmedhjælpere, medhjælpere på døgninstitutioner, samt øvrige faglærte som ufaglærte medarbejdere, der primært arbejder med større børn og unge. Deltagerne kommer fra jobområder som fx familiepleje, bo- og aktivitetstilbud, socialpædagogiske døgninstitutioner og opholdssteder, skole, SFO, klubtilbud og opsøgende arbejde.

Beskrivelse: Deltageren kan i arbejdet med unge anvende viden om unges psykologiske og sociale udvikling, den samfundsmæssige kontekst, samt de faktorer, der kan have betydning for unges trivsel og udvikling.

Herunder kan deltageren:

Med forståelse for udsatte unges sårbarheder og udfordringer, og betydningen af at indgå i sociale fællesskaber, understøtte unges udvikling og trivsel med henblik på overgangen til et selvstændigt voksenliv.
Reagere på signaler for manglende trivsel, og med forståelse for den unges reaktions- og handlemønstre anvende viden om gældende lovgivning til løsninger, der støtter den unges muligheder, rettigheder og forpligtigelser.
Med forståelse for og refleksion over egen professionelle rolle og i et hensyn til den unges sårbarheder og særlige udviklingsmæssige behov, indgå i en tillidsfuld relation, der åbner for et samarbejde om at finde løsninger.
Indgå i et respektfuldt samarbejde med den unge og dennes familie, tværfaglige samarbejdspartnere og andre personer i den unges netværk om at iværksætte handlinger og indsatser til styrkelse af den unges udvikling og trivsel.

Fagnummer: 48698 Unge i udsatte positioner Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 0,00 Uden for målgruppe: DKK 2.202,25