Opkvalificering af ledere i hotel-/rest.branche

Opkvalificering af ledere i hotel-/rest.branche
07-03-2022
Opkvalificering af ledere i hotel-/rest.branche
ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde
19 dage Daghold
Deltagere i AMU-kurser eller individuel kompetencevurdering i AMU kan efter ønske få vurderet deres færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik samt vejledning til undervisningsmuligheder heri efter behov. Kontakt zbc-dl-adm@zbc.dk

Faget kan være prøvebelagt. Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis.
Har du udfordringer i forhold til ordblindhed?
Vi kan hjælpe dig med at få adgang til de it-hjælpeprogrammer, der er udviklet til at hjælpe ordblinde med læsning og skrivning. (Det er det, vi kalder en it-startpakke). Kontakt zbc-vejledning@zbc.dk hurtigst muligt inden kursusstart, så vi kan nå at have det klar.
Info om fag

Målgruppe: Kurset retter sig mod AMU-målgruppens ledere. Det vil sige ledere med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Beskrivelse: Deltageren har viden om anerkendende ledelse, herunder hvilken rolle kommunikation og dialog spiller i anerkendende ledelse. Deltageren kan i forlængelse heraf operationalisere de kommunikationsformer, der er karakteristiske for anerkendende ledelse.

Deltageren kan anvende den anerkendende tilgang som et operationelt dialogredskab til udvikling af medarbejdernes faglige og personlige kompetencer. Det kan fx være gennem MUS-samtaler og coaching. Derudover kan deltageren anvende den anerkendende tilgang til at sikre en fremadrettet, konsensusorienteret og løsningsorienteret tilgang til problemer og konflikter.

Fagnummer: 42833 Anerkendende ledelse Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.218,30

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig primært mod ikke-faglærte medarbejdere, som arbejder inden for restaurant- og hotelbranchen.

Beskrivelse: - Du kan forstå sammenhængen mellem ressourceforbrug og miljøbelastning
i relation til en virksomheds samlede økonomi.
- Du kan gennemgå og registrere ressourceforbruget og brugen af
miljøbelastende produkter inden for egne arbejdsområder og relatere dette
til de miljømålsætninger, virksomheden har formuleret.
- Du kan i dit daglige arbejde medvirke til at reducere virksomhedens
ressourceforbrug og anvendelse af miljøbelastende produkter på baggrund
af viden om området.

Fagnummer: 43735 Bæredygtighed på hotel & restaurant Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte) beskæftiget sig med madfremstilling i professionelle køkkener (restauranter, caféer m.m., som ønsker inspiration til at arbejde bevidst med udvikling og fremstilling af klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer.

Beskrivelse: Deltageren kan udvikle og fremstille klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer.

Deltageren kan anvende viden om lokal produktion, kvalitet, økologi og bæredygtighed til indkøb, tilberedning og madfremstilling med henblik på at udvikle et klimavenligere køkken.

Deltageren kan fremstille smagfuldt klimavenligt mad ud fra kendskab til danske madtraditioner og madkultur og principperne i "Ny nordisk køkken".

Deltageren kan anvende viden om økonomisk bæredygtighed og potentielle kundegrupper ved udvikling af koncepter for klimavenligt mad.

Fagnummer: 43060 Det klimavenlige køkken Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, der arbejder med administrative opgaver i forbindelse med udvikling, tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementer, oplevelser og event.

Beskrivelse: Med udgangspunkt i et konkret kundebehov kan deltageren facilitere, det vil sige forberede, tilrettelægge og gennemføre en udviklingsgruppes arbejde med udviklingen af en eventidé, herunder videreformidle kundens eventbehov til udviklerne, og dernæst formidle eventudviklernes ideer til kunden.

Deltageren kan desuden anvende forskellige værktøjer og metoder til facilitering og håndtering af idégenerering, samt udvælgelse.

Fagnummer: 40425 Facilitering af udviklingen af en eventidé Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 128,00 Uden for målgruppe: DKK 724,15

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere, der arbejder med eller ønsker at arbejde med ledelse.

Beskrivelse: Deltageren er bevidst om kommunikationens vigtige betydning i lederens rolle.

Deltageren er bevidst om de elementer, der har indflydelse på kommunikationens processer i analoge såvel som digitale rum.

Deltageren kan aktivt formidle sit budskab og anvende forskellige kommunikationsformer og -kanaler og herved opnå en konstruktiv kommunikation med medarbejdere, ledelse og samarbejdspartnere.

Fagnummer: 49729 Kommunikation som ledelsesværktøj Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 1.218,30

Målgruppe: Teamledere, som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener, og som har erfaringer med ledelse og forandringsprocesser.

Beskrivelse: Du kan:
Udarbejde strategi og konkrete planer for reduktion af madspild gennem alle arbejdsprocesser i en madproduktion, herunder bæredygtig bortskaffelse af endeligt madaffald.
Facilitere og implementere alle processer i reduktion af madspild i en madproduktion.
Motivere medarbejderne i samarbejdet om en reduktion af madspildet.

Fagnummer: 48774 Reduktion af madspild 2 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40

Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere, der arbejder med eller planlægger at arbejde med salg via digitale medier.

Beskrivelse: Deltageren kan gennem kendskab til de mest anvendte sociale medier planlægge og udføre salgsfremmende aktiviteter rettet imod specifikke forbrugere.

Deltageren kan anvende sociale medier som salgskanal og har en forståelse for de forskellige muligheder som sociale medier tilbyder.

Derudover kan deltageren indsamle og anvende relevant data, der kan bidrage til virksomhedens salgsfremmende indsats på de sociale medier.

Fagnummer: 49827 Sociale medier som salgskanal Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.218,30

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
- Anvende viden om råvarer og kulinariske traditioner til at udvikle og afprøve nye retter.
- Anvende konkrete udviklingsværktøjer og teknikker i det kreative arbejde med udvikling af nye retter.
- Omsætte trends til nye produkter/retter og anvende sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.

Fagnummer: 48838 Udvikling af nye retter Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40

Målgruppe: Kurset retter sig mod AMU-målgruppens ledere. Det vil sige ledere med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Beskrivelse: Deltageren kan anvende budgettet som ledelsesværktøj, kende forskel på de forskellige budgettyper inden for eget arbejdsområde og formidle relevant budgetinformation til medarbejdere og andre interessenter. Deltageren har fået en forståelse for sammenhængen mellem budgettet og det faktiske regnskab, virksomhedens økonomi og forretningsudvikling. Deltageren kan på et operativt niveau anvende budgettet som et styringsredskab i sit ansvarsområde.
Deltageren kan læse og finde relevante oplysninger i et årsregnskab og bruge disse i sine operationelle beslutninger. Deltageren kan formidle relevante dele af årsregnskabet til medarbejdere og andre interessenter.
Deltageren kan opstille og anvende relevante nøgletal og KPI’er på grundlag af oplysninger i et årsregnskab og anden intern tilgængelig data.
Deltageren kan ved forståelsen af nøgletallene anvende disse til en bedre forståelse for virksomhedens økonomi og til at arbejde med forretningsudvikling og performancestyring på et operationelt niveau.
Deltageren kan formidle relevante nøgletal og data som styringsredskab til medarbejdere, ledelse og andre interessenter.

Fagnummer: 49446 Økonomi og databehandling for ledere Varighed 4 dage AMU-pris: DKK 512,00 Uden for målgruppe: DKK 2.206,60