f__devarer_hovedgruppe

Grunduddannelse i Hospitality

Grunduddannelse i Hospitality

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
For tilmelding til dette kursus kontakt:
Roskilde DRC tilmeldinger
Lene Bødker
Uddannelsessekretær
Direkte: +45 4172 1091
Email: lnb@zbc.dk

Deltagere i AMU-kurser eller individuel kompetencevurdering i AMU kan efter ønske få vurderet deres færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik samt vejledning til undervisningsmuligheder heri efter behov. Kontakt zbc-dl-adm@zbc.dk

Faget kan være prøvebelagt. Prøven skal bestås for at få udstedt AMU-bevis.
Har du udfordringer i forhold til ordblindhed?
Vi kan hjælpe dig med at få adgang til de it-hjælpeprogrammer, der er udviklet til at hjælpe ordblinde med læsning og skrivning. (Det er det, vi kalder en it-startpakke). Kontakt zbc-vejledning@zbc.dk hurtigst muligt inden kursusstart, så vi kan nå at have det klar.
Info om fag

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af fødevarer til salg.

Beskrivelse: Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Fagnummer: 45818 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 2.080,10

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig primært mod ikke-faglærte medarbejdere, som arbejder inden for restaurant- og hotelbranchen.

Beskrivelse: - Du kan forstå sammenhængen mellem ressourceforbrug og miljøbelastning
i relation til en virksomheds samlede økonomi.
- Du kan gennemgå og registrere ressourceforbruget og brugen af
miljøbelastende produkter inden for egne arbejdsområder og relatere dette
til de miljømålsætninger, virksomheden har formuleret.
- Du kan i dit daglige arbejde medvirke til at reducere virksomhedens
ressourceforbrug og anvendelse af miljøbelastende produkter på baggrund
af viden om området.

Fagnummer: 43735 Bæredygtighed på hotel & restaurant Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
Kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter.
Udarbejde prisoverslag på enkeltretter ud fra passende dækningsbidrag.
Vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.
Anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag.

Fagnummer: 48822 Kalkulation i køkkenet - trin 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40

Målgruppe: Medarbejdere der arbejder med servicering, modtagelse og betjening af gæster i forbindelse med ophold og/eller overnatning samt tryghed/sikkerhed i forbindelse hermed.

Beskrivelse: Du kan:
- Anvende personlig kommunikation der har til formål at få gæsten til at føle sig velkommen.
- Anvende skriftlig kommunikation der har til formål, at få gæsten til at føle sig velkommen og få en god oplevelse.
- Anvende kommunikation til at afdække gæstens behov, ønsker og forventninger.
- Optræde præsentabel, professionel og imødekommende.
- Udvise diskretion og høflighed som del af den professionelle gæstebetjening.

Fagnummer: 48872 Kommunikation og serviceorienteret gæstebetjening Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan for de mest anvendte råvarer i produktionskøkkenet:
Anvende og vurdere råvarerne ud fra kvalitet og økologi, sæson og næringsværdi.
Opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt og kontrollere modningsforhold.
Medvirke ved bestilling og indkøb af råvarer samt beregne forbrug for en given ret.

Fagnummer: 48826 Råvarer i køkkenet - trin 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte), som er beskæftiget med gæstebetjening inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Beskrivelse: - Du kan med afsæt i virksomhedens kultur- og værdisæt anvende
anerkendende kommunikation til at fremme salg og service i
gæstebetjeningen.
- Du kan anvende forskellige salgs- og servicemetoder i gæstebetjeningen,
der fremmer opbygningen af virksomhedens gæsterelationer.
- Du kan anvende de nødvendige bestemmelser i købeloven i relation til
forbrugerkøb.
- Du kan medvirke ved simpel markedsføring af virksomheden.

Fagnummer: 47692 Salg og service i gæstebetjening Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 128,00 Uden for målgruppe: DKK 819,80

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig primært til den ufaglærte tjener på restauranter, hoteller, kroer, herregårde og slotte m.fl., som udbyder og udskænker øl og andre drikkevarer.

Beskrivelse: Deltageren kan servere øl samt gæstebetjene om de mest forekommende ølsorter. Deltageren kan mikse og servere de mest almindelige drinks og cocktails samt forestå tilhørende bararbejde. Deltageren kan servere hedvine og aperitifvine samt alkoholfrie drikke korrekt.

Fagnummer: 43733 Servering af øl, drinks og alkoholfrie drikke Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte), som er beskæftiget med gæstebetjening inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Beskrivelse: Deltageren kan anvende god og imødekommende gæstebetjening og indfri gæstens ønsker og forventninger ud fra virksomhedens muligheder. Deltageren kan, med indsigt i virksomhedens koncept samt egen og andre medarbejderes betydning for den daglige drift, medvirke til at gæsten føler sig velkommen og får en positiv oplevelse. Deltageren kan anvende og forstå betydningen af begrebet ”værtskab” og i samarbejde med virksomhedens øvrige medarbejdere skabe god atmosfære og give gæsten en positiv helhedsoplevelse.

Fagnummer: 47693 Service og værtskab på hotel og restaurant Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod faglærte tjenere, der til hverdag arbejder med vinmenuer til restauranter og hoteller. Forløbet bruges i forbindelse med optimering af gæstetilfredshed og skabe bedre, professionel service samt rådgivning for gæsten.

Beskrivelse: Deltageren kan:
Gæsteforklare om valg af vine til de enkelte retter på menukortet, der er baseret på både moderne og klassiske drikkevareforslag.
Vejlede gæsten om den sensoriske oplevelse, som vinen og retten tilsammen bidrager til.
Servere vin i henhold til ideel serveringstemperatur og glastype, så gæsten den får den optimale oplevelse af vinen.
Udvikle vinmenuer ud fra sæson, begivenhed, tema og i sammenhæng med køkkenets gastronomiske koncept.
Udvælge vine i forskellige prisniveauer til vinmenu, som har et samspil mellem kvalitet og pris, der stemmer overens med virksomhedens værdier og brand.

Fagnummer: 48282 Valg af vine til menu og gæster Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.409,60