Fleksible Fødevarer kurser - Brød
Det er altså ikke holdundervisning, som du kender det fra andre kurser. Du er først tilmeldt, når du har modtaget indkaldelsesbrevet.
Alle kurserne kan bookes og splittes op efter behov og vi hjælper dig gerne
med tilrettelæggelse af dette. Har du et ønske om et kursus, der ikke er beskrevet, så hører vi også gerne fra dig.
Faget kan være prøvebelagt.
Har du læse-/skrive udfordringer?
Er du ordblind og har brug for læse-/skrivestøtte, så ring til kursussekretæren snarest muligt inden kursusstart.
Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i restaurant, kantine og catering
Beskrivelse: Deltageren kan fremstille de i restaurant og kantine almindeligt forekommende brød og kagetyper med udgangspunkt i forskellige mel og korntyper samt anvendelse af forskellige hævemidler. Deltageren kan fremstille og anvende forskellige typer kager, samt forestå afpyntning og anretning. Endvidere kan deltageren efterleve de inden for arbejdsområdets gældende hygiejneregler
Beskrivelse:
Du kan:
Fremstille brød- og rugbrød med surdej på baggrund af viden om surdej, fermentering, meltyper og syrning.
Fremstille store og små brød både på basis af egen blanding og traditionelt med fabrikeret syrning.
Inddrage viden om sensorik og ernæring i udvikling og fremstilling af smags- og næringsgivende brød.
Beskrivelse:
Eleven kan fremstille fyld - og indlægsmasser til rullet bagværk.
Eleven kan fremstille et sortiment inden for halv- og helfabrikata til flødekager, tærter og forretter samt andre specialiteter. Eleven kan fremstille store og små wienerbrødstyper.
Eleven kan fremstille forskellige typer morgenbrød ud af rullede deje. Eleven kan fremstille butterdej til halvfabrikata samt tilbehør til mad
Eleven kan fremstille rullede produkter til køl og frost samt beherske indfrysning, optøning, raskning, udbagning, glasering og relevante dekorationsmetoder.
Eleven kan anvende de til enhver tid anvendte indrulningsprodukter, som smør, margarine etc.