Årstidernes råvarer i måltiderne
Har du brug for IT-rygsæk kontakt venligst zbc-vejledning@zbc.dk i god tid inden kursusstart, så vi kan nå at have den klar.
Der kan være tilknyttet prøve til uddannelsen.
Målgruppe: Medarbejdere som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.
Beskrivelse:
Du kan:
Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.
Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.
Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer
Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.
Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:
____ Kød og vildt
____ Fisk, skaldyr og bløddyr
____ Grøntsager og frugt
____ Bønner og linser
____ Korn og spirer
Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod ufaglærte og faglærte personale beskæftiget med madfremstilling til interne og eksterne bruger/kunder.
Beskrivelse: Deltageren kan anvende viden om årstidernes varierende udbud af friske råvarer i måltidsplanlægningen, herunder også kendskab til råvarernes ernæringsmæssige værdi og sensoriske kvaliteter. Deltageren kan vælge sæsonens økonomiske råvarer i planlægningen af sunde og velsmagende måltider, som tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov. Deltageren kan optimere udnyttelsen af råvarer ved brug af egnede tilberedningsmetoder og korrekt portionering til produktion af velsmagende og indbydende måltider.