Coronapas

Coronapas på ZBC

Alle på ZBC skal fra og med mandag den 29. november 2021 fremvise coronapas

COVID-19 er i vækst i hele landet. Incidenstallet er det højeste på noget tidspunkt i pandemien. Derfor iværksætter sundhedsmyndighederne nu nye tiltag for at bremse smitten.

Coronapas på ZBC
Alle på ZBC skal derfor fra og med mandag den 29. november 2021 fremvise et digitalt og gyldigt coronapas.

Varighed af negativ test i coronapas reduceres til henholdsvis 72 timer for PCR-test og 48 timer for antigentest. Har du ikke benyttet dit coronapas i lang tid, skal du logge ind med NemID første gang.

Unge under 15 år og personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra krav om covid-19-test, er undtaget for coronapas.

 

Ved symptomer på COVID-19:
Hvis du oplever symptomer på COVID-19, bør du altid følge anbefalingerne om at gå i selvisolation og blive PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet og/eller er færdigvaccineret, da der fortsat er en risiko for, at du kan blive smittet og syg med COVID-19. De typiske symptomer er: Feber, tør hoste, tab af smags- og lugtesans, vejrtrækningsbesvær, træthed, muskelsmerter og ondt i halsen.

 

Reglerne for nære kontakter er ændret
Fremover er det kun personer, som er udsat for smitte i hjemmet, der betegnes som nærkontakter. Det er dermed den gruppe, som skal gå i selvisolation og testes.

Andre, der er udsat for smitte uden for hjemmet, skal fortsat testes, men ikke gå i selvisolation.

Retningslinjerne for opsporing og håndtering af nære kontakter er blevet ændret for på grund af det høje smittetal og den hastige udbredelse af Omikron-varianten.

- Det er i hjemmet, at der er en høj risiko for smitte. Her sætter vi i den nuværende situation ind med både isolation og test på fjerde- og sjettedagen for at begrænse smittespredningen mest muligt, siger vicedirektør Helene Probst i en pressemeddelelse.

Ifølge vicedirektøren tyder det på, at man er bedre beskyttet mod smitte, hvis man har fået tredje stik. Derfor skal personer, der er revaccineret, ikke gå i isolation.

 

Alle skal fortsat følge Sundhedsstyrelsens seks generelle råd:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Ved at følge de seks generelle råd passer du på dig selv og andre.